11. 9. 2017. | Aktivnosti članova

19. rujna organizira se konferencija "Dijeljenjem dobivamo više"

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, izaslanstvo EU u Republici Srbiji, Info centar EU i Stalna konferencija gradova i općina organiziraju konferenciju pod nazivom "Dijeljenjem dobivamo više" u utorak, 19. rujna, s početkom u 11:00 sati u EU Info centru u Beogradu.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, izaslanstvo Europske unije u Republici Srbiji, Info centar EU i Stalna konferencija gradova i općina (SKGO) organiziraju konferenciju pod nazivom “Dijeljenjem dobivamo više – primjeri dobre prakse i koristi koje gradovi i općine u Srbiji imaju od sudjelovanja u Europskoj tjednu mobilnosti ” u utorak, 19. rujna, s početkom u 11:00 sati u EU Info centru u Beogradu (Kralja Milana 7).

Tema ovogodišnje kampanje, koja će se održati od 16. do 22. rujna, je “Ekološka, zajednička i inteligentna mobilnost” kako bi se potaknula zajednička rješenja za održivu mobilnost i ekološki prihvatljive načine prijevoza. Moto organiziranih akcija bit će ˝Dijeljenjem dobivamo više” – cilj je potaknuti partnerstva s javnim prijevoznim tvrtkama, udrugama, poduzetnicima i medijima u promicanju urbane mobilnosti. Sve to pomoću posredničkih sustava – platformi informacijske tehnologije, kako bi rješenja bila pristupačna što većem broju građana. Istodobno, građani su pozvani koristiti dostupne zajedničke prometne mogućnosti u gradskom i međugradskom prijevozu. Sukladno tome, kako bi se javnosti približili rezultati i koristi koje gradovi i općine u Srbiji imaju od sudjelovanja u Europskoj tjednu mobilnosti, a lokalne samouprave dobile šansu da vide primjere dobre prakse, Izaslanstvo EU u Srbiji, EU info centar i SKGO organiziraju konferenciju “Dijeljenjem dobivamo više˝.

Povratak