9. 1. 2017. | Dobra praksa iz EU

Gradonačelnica Pariza otkriva planove ograničenja prometa i pretvaranja gradskog centra u pješačku zonu

Gradonačelnica Pariza, Anne Hidalgo, otkrila je planove ograničenja prometa u francuskoj metropoli i pretvaranja gradskog centra u pješčačku zonu, u pokušaju da se prepolovi broj osobnih automobila na prometnicama.

Ovaj potez dolazi u trenutku u kojem se nastavljaju rasprave oko zatvaranja prometnica kraj Seine prošlo ljeto i drugih mjera smanjenja prometa, uvedenih nakon opasnih povećanja razina zagađenja koje su dovele do oblaka smoga iznad grada.

Hidalgo je francuskim novinama Journal du Dimanche izjavila kako u Parizu  želi „prepoloviti broj osobnih automobila koji zagađuju“, kao dio svoje trenutne kampanje „ponovnog osvajanja javnih prostora“ za pješake, bicikliste te druge oblike prijevoza koji ne zagađuju, uključujući električne automobile i skutere.

Također je predviđeno zatvaranje prometnice od jednog kilometra koja se proteže kraj rijeke, između Place de la Concorde i Pont Royala.

Gradske vlasti također planiraju ograničiti promet na dvije glavne prometnice od istoka prema zapadu: gornjoj cesti na desnoj obali i Rue de Rivoli, na kojoj se nalazi Gradska vijećnica.

Hidalgo planira i uvođenje novog električnog tramvaja, povećanje biciklističkih staza na prometnim cestama te pretvaranje središnjih područja u pješačku zonu.

Hitna pitanja okoliša i izazov prijelaza na čisti transport apsolutni su prioriteti, izjavila je.

“Zasićenje je neizbježno i ne možemo jednostavno čekati da nas pomete…u Parizu je previše automobila”, rekla je okupljenima na tradicionalnom novogodišnjem domjenku u petak.

Također je rekla kako će od rujna 2018.  kraj dijela gornje prometnice uz Seinu krenuti voziti električni tramvaj-bus – nazvan “Olimpijski tramvaj” u čast pariškom sudjelovanju u utrci za Ljetne olimpijske igre. Vozit će u oba smjera.

Očekuje se kako će ove novosti izazvati ljutnju i zgražanje među pariškim vozačima, kao i Hidalginim političkim kritičarima, koji su već bijesni radi zatvaranja prometnica kraj rijeke.

U ljeto su za promet zatvorena 3.3 kilometra prometnice od Tuileriesa u 1. arondismanu i luke Arsenal kraj Bastillea u 4. arondismanu, uz desnu obalu Seine. Prometnica na lijevoj strani je već prethodno zatvorena.

To je izazvalo gnjevne reakcije organizacija vozača i njihove pritužbe kako dugački prometni čepovi uzrokovani tim zatvaranjima povećavaju zagađenje. Policija je izjavila kako će se prometnice otvoriti u slučaju dugoročnih problema, no Gradska vijećnica inzistira na tome da ostanu zatvorene.

Hidalgo je rekla kako “djeluje za buduće generacije” i kako je napadi kritičara neće odvratiti od toga. U prosincu, kada su razine zagađenja postale iznimno visoke, Pariz je uveo zabranu polovice automobilskog prometa u trajanju od par dana i ponudio besplatan javni prijevoz.

Hidalgo je pritom izjavila: “Kreće pretvaranje gradskog centra u pješačku zonu…ideja je da se prema tome ide korak po korak. Centar će ostati otvoren za vozila lokalnih stanovnika, policije, hitne službe i za dostave, ali ne i za druge.”

“Jasno izjavljujemo kako je naša svrha značajno smanjenje automobilskog prometa, kao što to rade najveći svjetski gradovi. Ljude se mora konstantno podsjećati na sljedeće: što je manje automobila, to je manje zagađenje.”

Izvor: The Guardian

 

 

Povratak