7. 4. 2017. | Natječaj

Nagrada Europske komisije za mlade inovatore u prometu

Europska komisija je objavila natječaj pod nazivom „Europski izazov inovacija u prometu 2017.“ (eng. „European Transport Innovation Challenge 2017), novu nagradu koja će se dodjeljivati mladim inovatorima za kreativna rješenja prijevoza proizvoda  i usluga koji će pridonijeti smanjenju emisije CO2 u prometu. Rješenja mogu biti rezultat istraživanja, mogu biti u bilo kojem obliku prometa i u različitim sektorima povezanim s prijevozom, poput rješenja u zdravstvenoj zaštiti, maloprodajnom sektoru i prehrambenom sektoru. Ključno je da se radi o inovaciji. Rok za prijavu je 2. svibnja 2017.

Nagrada će se sastojati od puta na kongres ITS-a i izložbu u Strasbourg (Francuska) u srpnju 2017. s plaćenim svim troškovima za 12 mladih inovatora između 18 i 35 godina starosti.

Uz besplatno putovanje i smještaj te mogućnost networkinga s vodećim stručnjacima u svijetu inteligentnog prijevoza Europe, pobjednici će dobiti i personalizirani coaching na radionici posvećenoj mentorstvu prije početka kongresa.

Prijaviti se mogu osobe, timovi, poduzeća (ako su mala i srednja poduzeća) ili bilo koja vrsta pravnog entiteta iz bilo koje zemlje Europske unije povezane s programom Obzor 2020. Mogu se prijaviti i pojedinci (uključujući one koji rade za pružatelje usluga prijevoza i upravljanja). Kako bi se potaklo mlade inovatore u području prometa, prijavitelji moraju imati između 18 i 35 godina.

Sudionici trebaju opisati na koji bi način mobilnost u Europi mogla biti čišća i učinkovitija u manje od 1500 riječi. Ideja treba doprinijeti jednom od ključnih Europskih ciljeva za promet: boljoj mobilnosti, boljem pristupu mobilnosti, manjem zagađenju, manjem zakrčenju i većoj sigurnosti.

/// Više informacija dostupno je OVDJE.

Izvor: eltis.org

Povratak