7. 4. 2017. | Natječaj

Otvoren natječaj za Nagradu za održivi prijevoz 2018.

Otvoren je natječaj za ovogodišnju Nagradu za održivi prijevoz, koja prepoznaje viziju i dalekovidno upravljanje sadržane u konceptu održivog prijevoza i urbanog življenja. Ova se nagrada svakog siječnja od 2005. godine dodjeljuje jednom gradu za postignuća u ovom području u prethodnoj godini. Gradovi trebaju pokazati kako su njihove strategije poboljšale mobilnost za sve stanovnike, smanjile emisije zagađenja i  stakleničkih plinova te poboljšale sigurnost i pristup biciklistima i pješacima. Rok za prijavu je 17. travnja 2017.

“Ovdje nije riječ o krunidbi najboljeg grada u području prijevoza na svijetu, već o promociji vizije i pozitivnih promjena koje poboljšavaju kvalitetu života ljudi u gradovima”, kaže Michael Kodransky, predsjednik STA odbora.

Prijaviti se može bilo koja zainteresirana stranka, uključujući vlade, organizacije civilnog društva i akademske institucije. Uz kandidaturu moraju biti priloženi podaci o projektu koje je moguće provjeriti te kontakt informacije grada.
Prijave su otvorene i primaju se online, na sljedećoj poveznici: http://staward.org/ Rok za prijuv je 17. travanj. 2017.

Ovogodišnji pobjednik bio je Santiago (Čile) za poboljšanja u području pješačkih prostora, bicikliranja i javnog prijevoza. Grad je ograničio automobilski promet u nekoliko ulica u gradskom središtu te poboljšao pristup pješacima, biciklistima i javnom prijevozu. Pobjednik 2016. godine bio je kineski Yichang (na Eltisovoj web stranici možete pogledati studiju slučaja o poboljšanjima u Yichangu – http://www.eltis.org/discover/case-studies/yichangs-holistic-award-winning-approach-sustainable-transport-china).

/// Za više informacija posjetite stranicu http://staward.org ili pogledajte video natječaja: https://vimeo.com/209548070/a74c2673d0

Izvor: eltis.org

Povratak