25. 4. 2017. | Natječaj

Prijavite se na prvi poziv projekta CIVITAS SUMPs-Up za planiranje u lokalnim samoupravama

Projekt CIVITAS SUMPs-Up je objavio poziv na prijavu za svoj "Innovation Pilot Pool (IPP)" za odabranu skupinu praktičara prometnog i urbanog planiranja koji će razviti alate i usluge za pomoć razvoja SUMP-a u europskim gradovima. Sudionici IPP-a primat će sredstva iz projekta SUMPS-Up i sudjelovati u aktivnostima učenja poznatim pod nazivom "SUMP Learning Programs" (SLPs) za testiranje i primjenu SUMP pristupa, alata i metodologija u stvarnim uvjetima. Rok za prijavu je 24. svibnja 2017.

Projekt CIVITAS SUMPs-Up  financiran je od strane EU-a s naglaskom na pomoć gradovima pri razvoju Planova održive urbane mobilnosti (SUMP) – strateških dugoročnih planova koji integriraju sve načine prijevoza i uravnotežuju ekološke, socijalne i ekonomske čimbenike.

Projekt pomaže nadležnim tijelima koja se bave planiranjem mobilnosti, posebice u zemljama u kojima već postoji nekoliko SUMP-ova, da prevladaju prepreke koje ih zaustavljaju ili otežavaju provedbu planova.

Ovim se pozivom traži 40 sudionika za Stručnu skupinu (Expert Group) te 10 sudionika za Skupinu lidera (Leadership Group). Preostalih 50 sudionika u IPP shemi bit će odabrani putem sličnih poziva za prijavu koji će se otvoriti tijekom 2018. i 2019. godine.

Program učenja o SUMP-ovima (eng. The SUMP Learning Programme SLP) europski je program koji sadrži znanje, prijenos, testiranje i procjenu te kontinuirano prikupljanje povratnih informacija s visokokvalitetnim sadržajima o konceptima, pristupima, alatima i metodologijama za razvoj Planova održive urbane mobilnosti (SUMP).

Cilj programa je prenošenje dobre prakse o SUMP-ovima s prometnim stručnjacima i donositeljima odluka te im pomoći da odaberu i iskoriste najbolje raspoložive resurse u svojim lokalnim uvjetima. Informacije su prilagođene malim i srednjim gradovima te većim gradovima s niskom razinom upotrebe SUMP-a i visokim potrebama podrške.

/// Za više informacija i za slanje prijave posjetite ipp.sumps-up.eu

Povratak