30. 6. 2017. | Poziv na natječaj

Tehnička podrška povezana s pokazateljima održive urbane mobilnosti

Održiva urbana mobilnost jedan je od ciljeva prometne politike Europske unije. Dostupnost pouzdanih pokazatelja urbane mobilnosti pokazala se potrebnim za njeno ostvarivanje. Stoga je Komisija (DG Move) pokrenula natječaj za odgovarajuću tehničku podršku, kako bi se gradovi koristili prikladnim skupom pokazatelja održive urbane mobilnosti. Rok za prijavu ponuda na natječaj je 24. srpnja 2017.

Europska komisija je utvrdila kako su “pokazatelji održive mobilnosti – SMP2.0” koje je razvio Svjetski poslovni savjet za održivi razvoj (WBCSD), prikladan skup indikatora održive urbane mobilnosti za urbana područja u EU te im želi pomoći da koriste ove pokazatelje.

Ovaj natječaj slijedi sljedeća tri cilja:
1) Dati tehničku podršku za minimalno 50-55 urbanih područja EU-a za korištenje pokazatelja
2) Izraditi dodatni “benchmarking” za on-line kalkulator koji je razvio WBCSD u odnosu na “pokazatelje održive mobilnosti – SMP2.0”
3) Prikupiti znanja kako bi poboljšali pokazatelje na temelju konkretnog iskustva gradova

Prije podnošenja svojih ponuda, prijavitelji moraju unaprijed identificirati određeni broj gradova koji su spremni surađivati s njihovim osobljem u slučaju da ponuda bude prihvaćena. Popis tih urbanih područja trebao bi biti uključen u odgovarajuće ponude zajedno s potvrdom o suradnji koja je dobivena od vlasti dotičnih urbanih područja. Uspješnost ove tehničke pomoći uvelike ovisi o suradnji nadležnih gradskih vlasti.

/// Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećoj poveznici > https://etendering.ted.europa.eu/cft/cft-display.html?cftId=2543

Povratak