1. 9. 2020. | Dobra praksa iz EU

Vožnja biciklom prema 15-minutnim gradovima

Nova kriza koronavirusa proizlazi iz nove vizije urbanog života. Rad na daljinu, pad razine onečišćenja zraka i buke te" bum" bicikala potiču Europljane da preispitaju svoje gradove orijentirane na automobile. Od Pariza do Milana na snazi ​​je nova inovativna ideja: gradovi u kojima svi stanovnici mogu zadovoljiti većinu svojih potreba u roku od kratkih 15 minuta hoda ili vožnje biciklom od svojih domova.

Kako je kriza COVID19 odmicala, gradovi su prilagođavali svoj urbani život novoj normalnosti. Neki su europski gradonačelnici odlučili iskoristiti ovaj trenutak koji “mijenja život” i predstaviti ambiciozne planove koji preoblikuju cijelu gradsku paradigmu. Pariz je prvi grad koji je formulirao ideju “la ville du quart d’heure”, a slijedili su ga i mnogi gradovi širom svijeta: Milano, Portland, Glasgow, Melbourne, Bogota, Ottawa …

Priprema svijeta nakon automobila

Teorija 15-minutnog grada jednostavna je, ali izazovna: tijekom posljednjih desetljeća stvorili smo urbani život oko motornih vozila, učinimo gradove opet životnima u ljudskim razmjerima, nogom ili pedalom. Posao, dom, trgovine, zabava, obrazovanje, zdravstvena zaštita i zeleni prostori trebali bi biti dostupni na udaljenosti od 15 minuta hoda ili vožnje biciklom – isto vrijeme koje je putnik možda neko vrijeme proveo na željezničkoj stanici ili tražeći parking.

Ovaj prijedlog grada nakon automobila dobio je zamah tijekom ove zdravstvene krize zbog potrebe za povratom ulica kako bi se ljudima omogućilo da se kreću bez gužve. Međutim, 15-minutni grad prvotno se pojavio kao odgovor na klimatske promjene i zagađenje motornim vozilima, što je također usko povezano s širenjem koronavirusa u gradovima.

Ova je teorija ujedno i novi pristup gradskom životu koji postaje lokalni, ugodan i usporen. Gradska vijeća počinju shvaćati kako bolja kvaliteta urbanog života neizbježno znači manje automobila na ulicama.

 

Bicikl, kralj 15-minutnih gradova

Ako je primarni cilj EU fondova za oporavak izgradnja otpornijih, zelenijih i pravednijih društava, biciklizam ne može izostati iz jednadžbe. Tijekom ove krize bicikl se pokazao ne samo najboljim rješenjem problema mobilnosti, već i jeftinim i učinkovitim odgovorom gradova. U Europi je najavljeno preko 2.000 km biciklističkih staza za borbu protiv Covid-19 i ublažavanje tranzicije iz blokade. Gradovi i regije koji su se nekada činili neprijateljski raspoloženi prema biciklistima – prebrdoviti, previše kišoviti, vjetroviti ili previše nesigurni – danas su pretrpani biciklima. Sve zahvaljujući zlatnom pravilu: više biciklističke infrastrukture i manje automobila.

Anne Hidalgo i Giussepe Sala, gradonačelnici Pariza i Milana, iskoristili su trenutak zaključavanja da poguraju svoje 15-minutne gradske projekte. Hidalgo je pojačala svoj program “Paris Respire”, pretvarajući 70 km prometnih traka u biciklističke “koronske staze”. Milano je instalirao 35 km novih biciklističkih staza. Sjeverni talijanski grad transformirao je tisuće četvornih metara posvećenih automobilskim cestama u šetnice i terase, omogućujući građanima da drže socijalnu distancu i ostanu zdravi.

Oba gradska vijeća najavila su ove pro-biciklističke mjere za poboljšanje kvalitete života s 15-minutnim gradovima, a mnogi drugi europski gradonačelnici također su oblikovali napredak naših gradova i mjesta nakon krize. Europska biciklistička federacija sve ove nove mjere prati  OVDJE.

Dugoročna strategija za urbanu obnovu

Petnaestominutna gradska strategija otkriva stvarnost koju sve europske vlade moraju uzeti u obzir: za smanjenje emisija ugljika u prometu bitno je dizajnirati gradove bez automobila. Cilj Europskog zelenog plana je postići 90% smanjenja emisija iz prometa do 2050. godine, cilja koji se ne može postići samo zamjenom vozila na bazi goriva električnim vozilima. Susjedstva u kojima svatko može zadovoljiti svoje osnovne potrebe bez da se vozi automobilom predstavlja puno realniju strategiju za suzbijanje emisije CO2.

Možda najteži dio ove slagalice, putovanje na posao, riješen je nedavnom primjenom rada na daljinu u Europi. Karantena je jasno stavila do znanja da moramo promijeniti način života, rada i kretanja te kako su te promjene izvedive s današnjom tehnologijom. Biciklistički promet može otključati potencijal gradova budućnosti: urbanih prostora u kojima će život biti bliži, zeleniji i zdraviji. Trenutak “što ako” je već gotov, vrijeme je za akciju, a Milano i Pariz su poduzeli prvi korak: prenamjenu cesta u biciklističke staze.

Članak preuzet s: https://ecf.com/news-and-events/news/cycling-towards-15-minute-cities
Slika: Google

Povratak