29. 1. 2016. | skupština mreže

3. godišnja skupština mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska u Novoj Gorici

10. veljače 2016. u Novoj Gorici (Grad Nova Gorica, Trg E. Kardelja 1, Slovenija ) održat će se 3. godišnja skupština mreže. Prije Skupštine održat će se i sastanci Upravnog i Političkog odbora mreže.

Predstavnici gradova i ostalih članova svoje sudjelovanje na sastancima Upravnog i Političkog odbora (izabrani politički predstavnici gradova) i 3. godišnje skupštine trebaju prijaviti najkasnije do 5. veljače 2016.

U sklopu skupštine koordinator mreže Vlado Babić predstavit će Izvješće o djelovanju mreže u 2015. i plan aktivnosti za 2016. Aleksandra Torbica, načelnica Odjela za zaštitu okoliša, prostornog uređenja i javnu infrastrukturu Grada Nova Gorica govorit će o planiranju održivog urbanog razvoja te predstaviti projekt “Prekogranični park prirode Isonzo / Soča .  Irena Zore Willenpart, voditeljica investicija Direkcije za infrastrukturu Republike Slovenije predstavit će biciklističku stazu uz rijeku Soču.

Predstavnik talijanske pokrajine  Alessandria prezentirat će primjer dobre prakse – Alternativni načini osiguravanja pristupa područjima s manjom gustoćom naseljenosti . Građevinski stručnjak Gorazd Humar predstavit će izgradnju sabotinske ceste u okviru međudržavnog sporazuma između Slovenije i Italije. Na kraju , govorit će se i o promociji mobilnosti iz perspektive javnog zdravlja.

Nakon ručka planiran je terenski posjet za sve sudionike:

  • redovna međunarodna autobusna linija javnog prijevoza: predstavljanje prekogranične suradnje u području održive mobilnosti Nova Gorica – Gorica (I)
  • S biciklima: vožnja biciklističkom stazom Solkan-Plave uz rijeku Soču (broj mjesta ograničen)

 

Domaćini iz Grada Nova Gorica pripremili su pregled hotelskog smještaja i autobusnih i željezničkih linija između Ljubljane i Nove Gorice

Program rada, prijavnicu te pregled hotelskog smještaja, vozni red i kartu s označenim mjestima gdje možete parkirati osobni automobil preuzmite dolje niže.

Slika: jurkos.com

 

Povratak