10. 12. 2015. | Vesti iz mreže

Izložba studentskih fotografija mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska

U prostoru Sveučilišta Sjever u Koprivnici, 8. prosinca 2015. otvorena je izložba najuspješnijih fotografija pristiglih na natječaj pod nazivom Kampus Zero CO2. Izloženo je 20 fotografija, a između 220 fotografija stručni žiri najboljima je proglasio radove Vanje Šok, Sonje Grubešić i Ivana Parade, studenata Sveučilišta Sjever - novog člana mreže CIVINET iz Hrvatske.

Natječaj je proveo Grad Koprivnica, uz potporu mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska, koja djeluje u sklopu projekta CIVITAS CAPITAL. Mreža okuplja više od 70 dionika iz zemalja jugoistočne Europe, koji zajedno poboljšavaju prometnu održivost u gradovima regije, najviše putem širenja dobre prakse i zajedničkih aktivnosti. Sveučilište Sjever jedan je od najnovijih članova mreže, dok je Grad Koprivnica jedan od njenih osnivača.

Natječaj za najbolju fotografiju bio je otvoren od Europskog tjedan kretanja do Dana Grada Koprivnice, a u njemu su mogli sudjelovati svi studenti u gradovima i na sveučilištima članovima mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska.

Izložbu je otvorio prof dr sc d.h.c. Vladimir Šimović, prorektor za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju Sveučilišta Sjever. Mrežu CIVINET Slovenija-Hrvatska predstavila je Helena Hećimović, članica Upravnog odbora , dok je izv. prof dr sc Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica predstavio brojne nove aktivnosti Sveučilišta Sjever. O radovima pristiglim na natječaj govorio je viši predavač UNIN dipl.ing. Mario Periša, predsjednik stručnog žirija.

Pobjednicima su uručene novčane nagrade u iznosu 1000,00 700,00 i 500,00 kuna.

  Prva nagrada Vanja Štok
  605
  Druga nagrada Sonja Grubešić
  508
  Treća nagrada Ivan Parada
  487

  POVRATAK