17. 10. 2014. | Konferencija

Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska na konferenciji o održivoj mobilnosti u Mariboru

Predstavnici Mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska prisustvovali su 7. listopada 2014. zanimljivoj cjelodnevnoj konferenciji na temu održive mobilnosti, koja se održala u prostorijama mariborskog hotela Habakuk. Organizatori konferencije pod nazivom "Od teorije k praksi - po avtocesti ali peš?" bili su slovenski partneri na međunarodnom projektu INVOLVE, a ulogu suorganizatora je imala mreža CiViNET Slovenija-Hrvatska.

Cilj konferencije bio je prikazati primjere dobre prakse s područja održive mobilnosti u nekoliko slovenskih gradova: Maribora, Velenja, Ljubljane te općine Krško, kao i predstaviti primjere dobre prakse iz nekoliko drugih zemalja. Tako su stručnjaci za održivu mobilnost predstavili nekoliko primjera iz Austrije (Klagenfurt) te Španjolske. Sudionici su imali priliku čuti nešto više i o hrvatskom primjeru – Koprivnici, čije je aktivnosti predstavila uvijek inspirativnaHelena Hečimović  iz Grada Koprivnice, koja je govorila o koprivničkom SUMP-u, novom sustavu javnih bicikala te ostalim naporima koje Koprivnica ulaže u razvoj održive mobilnosti.

Mrežu CiViNET Slovenija-Hrvatska i njene prošle i buduće aktivnosti sudionicima je predstavio Andrej Klemenc iz REC-a Slovenija, a konferenciji su prisustvovali i predstavnici ODRAZ-a, Fakulteta prometnih znanosti, Nextbike-a te Sindikata biciklista iz Hrvatske.

Projekt INVOLVE- http://www.involve-project.eu

*** Više informacija i sažetke svih održanih prezentacija možete pročitati ovdje: http://www.energap.si/?viewPage=180

Povratak