29. 10. 2018. | Poziv članovima

Prijavite se na studijsko putovanje u Zagreb! Upoznajte što Zagreb radi po pitanju održive mobilnosti i doživite grad u vrijeme adventa!

Pozivamo članove mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE da se prijave na studijsko putovanje koje će se održati od 6.- 7. 12. 2018. u Zagrebu. Sudjelujte na skupu o održivoj urbanoj mobilnosti, upoznajte primjere dobre prakse i što Zagreb radi po pitanju održive mobilnosti te doživite grad koji u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija. Rok za prijavu je 20. 11. 2018. Program skupa i studijskog putovanja održat će se u prostoru HKD Napredak (Bogovićeva 1 / I.kat, Zagreb).

Četvrtak, 6.12.2018. / Skup o održivoj urbanoj mobilnosti

Panel rasprava “Integrirani promet” (11.00 – 13.00)

Program prvog dana započet ćemo skupom o održivoj urbanoj mobilnosti u sklopu kojeg će biti održana panel rasprava na temu integriranog prometa koju organiziramo u suradnji s Udrugom gradova (Nacionalna točka programa URBACT). Čut ćemo o iskustvima Zagreba, Ljubljane, Varaždinske županije i okolnih područja te iskustvima i rezultatima hrvatskih gradova koji su sudjelovali u programu URBACT, s posebnim fokusom na održivu mobilnost.

U panelu sudjeluju:

– Ante Klečina / Varaždinska županija
– Vlado Babić / Mestna občina Ljubljana
– Damir Kapuđija / IPZP – Integirani promet zagrebačkog područja
– Petra Grgasović / stručnjakinja za program URBACT za urbanu mobilnost

Moderatorica rasprave je direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić.

Predstavljanje primjera iz prakse (14.00 – 15.00)

Nakon ručka nastavit ćemo s primjerima domaće i EU prakse:

– Grad Zagreb i održiva mobilnost – planovi i projekti / Matija Vuger, Grad Zagreb
– Predstavljanje URBACT III programa / Marko Ercegović, Nacionalna URBACT točka/ Udruga gradova u RH
– Projekt “CIVITAS Prosperity”/ Nebojša Kalanj, Grad Koprivnica
– Diplomski studij “Održiva mobilnost i logistika” / Predrag Brlek, Sveučilište Sjever


Studijsko putovanje za članove mreže CIVINET  / 
Predstavljanje aktivnosti Grada Zagreba (15.30 – 16,.45)

U popodnevnom dijelu programa Grad Zagreb će predstaviti aktivnosti koje trenutno provodi po pitanju održive urbane mobilnosti. Program studijskog putovanja organiziramo u  suradnji s Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada te je prvenstveno namijenjen članovima mreže CIVINET Slo-Hr-JIE, no sudjelovati mogu i svi ostali zainteresirani.

U programu sudjeluju:

– Marko Slavulj, Fakultet prometnih znanosti / Koncepti u gradskom prometu – Pametna mobilnost, SUMP
– Petra Grgasović / Mobilnost kao usluga u gradovima budućnosti
– Darinka Jug, Grad Zagreb / Dijeljenje prometa kao pametno rješenje ili nužna solucija
– Emil Kirbiš, Zagreb Pedicab  / Zagreb Pedicab – Zagreb iz drugačije perspektive
– Vladimir Sabo, Petrol d.o.o. / Projekt Urban E


Petak, 7.12.2018. / Nastavak studijskog putovanja

Sljedeći dan, u suradnji s Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada organiziramo terenski posjet nekoliko novouređenih gradskih lokacija te ćemo u suradnji s Nextbike Croatia i Zagreb Padicab-om za sudionike organizirati zajedničku vožnju biciklima, ukoliko bude interesa te nam vremenski uvjeti to budu omogućili :). Studijsku posjetu završit ćemo zajedničkim ručkom.

*** Detaljan program događanja pogledajte OVDJE.

Napomena: Zajednička večera i ručak bit će osigurani od strane organizatora.

PRIJAVA
Pozivamo vas da sudjelujete u cijelom programu rada. S obzirom da dolazite iz različitih krajeva, udaljenosti i država, naknadno ćemo kontaktirati sve prijavljene da nam potvrde svoj točan dolazak u Zagreb te na kojim će prezentacijama sudjelovati. Sudjelovanje prijavite putem on-line obrasca (https://goo.gl/TcPf62) najkasnije do 20. studenog / novembra 2018.

Troškovi putovanja i smještaja.

Troškove putovanja i smještaja snose sudionici. Iz projekata CIVITAS Satellite i “Planiraj i kombiniraj” osiguran je mali fond za pokrivanje dijela troškova putovanja i smještaja u Zagrebu. Možemo pokriti troškove putovanja autobusom, vlakom i osobnim automobilom (1 kuna po km + cestarine) te noćenje jednoj osobi po organizaciji. Ta su sredstva namijenjena prvenstveno članovima koji nisu u mogućnosti pokriti sve troškove studijskog putovanja te do sada nisu koristili ovu mogućnost.

Molimo sve koji su zainteresirani za korištenje tih sredstava da se prijave i pošalju ispunjenu prijavnicu za pokrivanje troškova do 15. 11. 2018., kako bismo na vrijeme mogli informirati sve zainteresirane možemo li pokriti tražene troškove i ako da, u kojem iznosu.

Za više informacija kontaktirajte nas na: civinet@odraz.hr

Vidimo se u Zagrebu!

Slika: Iva Bedenko, Europski tjedan mobilnosti u Zagrebu, rujan 2018.
Mural: Slaven Kosanović Lunar

 

 

 

Povratak