13. 10. 2015. | Upravni odbor

U Ljubljani održan sastanak UO mreže CIVINET Slovenija - Hrvatska

Prije početka CIVITAS FORUM-a 2015., u Ljubljani je 6. listopada održan sastanak Upravnog odbora mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska

Članovi su razgovarali o sljedećim točkama dnevnog reda:

Plan aktivnosti 2015.- 2016.
Vlado Babić, koordinator mreže je predstavio plan aktivnosti. Pored redovnih aktivnosti sastanaka članova Mreže, oba tajništva i neki članovi su osmislili cijeli niz aktivnosti za koje je dijelom osigurano financiranje i iz akcijskog fonda projekta CIVITAS CAPITAL.

Prvenstveno se radi o radionicama te studijskim putovanjima vezanim uz teme održivog prometa i mobilnosti u gradovima. Glavni naglasak je stavljen na biciklizam i projekt SAVA BIKE te na studijsko putovanje u Graz u Austriji

Sljedeća generalna skupština se planira u veljači 2016. u Novoj Gorici u Sloveniji.

Novi koordinator Mreže od rujna 2016.
Od rujna 2016. koordinaciju mreže CIVINET Slovenija – Hrvatska od Slovenije preuzima Hrvatska. Dogovoreno je da koordinaciju od Ljubljane preuzme Rijeka. Kako bi se obilježio taj prijenos, u Rijeci će se tijekom Europskog tjedna mobilnosti 2016. održati skup CIVINET Slovenija- Hrvatska.

Financiranje CIVINET-a u budućnosti
Nakon završetka projekta CIVITAS CAPITAL u jesen 2016., postavlja se pitanje financiranja rada europskih CIVINET mreža, koje obuhvaća 17 zemalja EU. Preko svojih predstavnika u Političkom savjetodavnom odboru CIVITAS-a, nastojat će se lobirati za nastavak davanja podrške EK radu i financiranju europskih mreža CIVINET, koje su se pokazale kao dobar način promoviranja održive urbane mobilnosti i učenja iz dobre prakse europskih gradova uključenih u CIVITAS.

Razno
Razgovaralo se o mogućnostima povećanja članstva, npr. putem udruga gradova u Sloveniji i Hrvatskoj. Treba razmotriti i uključivanje regionalnih razvojnih agencija.

ODRAZ je predstavio aktivnosti na izradi web stranice mreže CIVINET Slovenija – Hrvatska te pokazao kako će izgledati stranica www.civinet-slohr.eu, koja će u sljedećih mjesec dana biti u potpunosti funkcionalna.

Povratak