3. 5. 2019. | Aktivnosti mreže

Stručni skup "Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti"

CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE poziva prometne stručnjake, prostorne planere, predstavnike gradova i udruga, studente te sve ostale zainteresirane za temu sigurnosti u prometu i planiranje održive mobilnosti na stručni skup koji će se u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja održati 31. svibnja 2019. s početkom u 10.30 sati u prostoru HKD "Napredak u Zagrebu (Bogovićeva 1). Skup će pozdraviti državna tajnica za promet Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac. Rok za prijavu je 27. svibnja 2019.

Ovaj skup prvi je od tri stručna skupa kojeg Tajništvo mreže ODRAZ-Održivi razvoj zajednice organizira u sklopu projekta “Održiva mobilnost nemotoriziranog prometa u urbanim sredinama”. Projekt je financiran iz programa Švicarsko-hrvatske suradnje, te ga ODRAZ provodi u partnerstvu s članovima CIVINET-a zagrebačkim Fakultetom prometnih znanosti, udrugom “Sindikat biciklista” te švicarskom organizacijom Pro Velo Schweiz. Projektom se žele stvoriti jednaki uvjeti i sigurnost za sve sudionike u prometu, s naglaskom na povećanje sigurnosti nemotoriziranog prometa i najranjivijih skupina.

Cilj skupa je upoznavanje s novim trendovima u planiranju sigurnosti u prometu te upoznavanje sa švicarskim iskustvima u provođenju promotivnih kampanja na temu sigurnosti u prometu.

U sklopu događanja održat će se panel rasprava o održivom planiranju prometa u gradovima u kontekstu povećanja sigurnosti u prometu, uz uključivanje publike

U panel raspravi sudjeluju:

  • Ivica Jujnović (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture)
  • Miron Huljak (Ministarstvo unutarnjih poslova)
  • Davorin Belamarić (Nacionalna koordinacija za razvoj cikloturizma)
  • prof. dr. sc. Ljupko Šimunović (Fakultet prometnih znanosti)
  • doc.dr.sc. Hrvoje Pilko (Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Sektor za promet, Grad Zagreb)

Moderator: Marko Stančec (ODRAZ)

 

* Detaljan program rada pogledajte OVDJE.

PRIJAVA
Sudjelovanje na skupu potvrdite putem on-line prijavnice najkasnije do ponedjeljka 27. svibnja 2019. na sljedećoj poveznici: http://tiny.cc/pqp25y

Ovim događanjem obilježit ćemo Europski tjedan održivog razvoja, europsku inicijativu koja se uspješno provodi već petu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Program

Povratak