26. 10. 2020. | Aktivnosti članova

Uspješno održana radionica o mikromobilnosti

U organizaciji Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije, Urbanističnog inštituta Republike Slovenije i Slovenske platforme za održivu mobilnost te uz podršku mreže CIVINET Slo-Hr-JIE 21.10. održana je online radonica na temu mikromobilnsti. Bio je to peti u nizu događaja organiziranih na temu suvremenih izazova integriranog planiranja prometa. Na radionici namijenjenoj predstavnicima gradova, razvojnih agencija, županija i stručnjaka koji su uključeni u integrirano planiranje prometa na lokalnoj i regionalnoj razini sudjelovalo je 65 sudionika, među kojima i brojni članovi mreže CIVINET iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Karen Vancluysen iz europske mreže gradova Polis network, Tim Asperges iz belgijskog grada Leuvena i Peter Žnidaršič iz tvrtke Nomago podijelili su svoja iskustva s upravljanjem i razvojem mikromobilnosti. Posebno je istaknut problem upotrebe električnih romobila, o kojima se najviše raspravljalo.

Nakon zanimljivih prezentacija, koje su dostupne na web stranici mreže CIVINET te Google drive-u, sudionici su bili u mogućnosti sudjelovati u grupnim raspravama te stručnjacima postavljati pitanja vezana uz temu mikromobilnosti.

Povratak