18. 4. 2015. | Priznanje

Večer održive urbane mobilnosti u Europskom parlamentu (13. travnja 2015., Bruxelles)

Europski parlament je iskazao priznanje europskim mrežama CIVINET, organiziranjem večeri održive mobilnosti u zgradi Parlamenta. Domaćin je bio zeleni parlamentarac Keith Taylor iz Velike Britanije, koji je uvodno pozdravio predstavnike svih europskih CIVINET-a.

CIVINET Slovenija-Hrvatska predstavljali su politički predstavnici gradova, Helena Hećimović vijećnica iz Koprivnice i zamjenik gradonačelnika Ljubljane, Dejan Crnek. Prisutni su bili i Vlado Babić koordinator mreže te Lidija Pavić- Rogošić koja je predstavljala hrvatsko Tajništvo mreže.

Članovima europskih mreža CIVINET, prisutnim parlamentarcima i ostalim sudionicima kratko su se obratili:

Ian Davey, vijećnik grada Brighton &Hove, koji je proglašen CIVITAS gradom za 2014. Govorio je o perspektivi grada u odnosu na inicijativu CIVITAS te o koristima koje jedan grad može imati od uključivanja u projekt i obitelj CIVITAS.

Daniela Rosca voditeljica Odjela za čisti urbani promet, DG MOVE, govorila je o izazovima europske politike mobilnosti u gradovima

Karima Delli zastupnica u Europskom parlamentu govorila je o pripremi izvještaja o održivoj urbanoj mobilnosti čiju je izradu inicirao Odbor za promet i turizam (TRAN)

Završne komentare je dala Helena Hećimović kao članica Političkog savjetodavnog odbora CIVITAS-a. To je bilo svojevrsno priznanje mreži CIVINET Slovenija-Hrvatska koja je najbrže rastuća i najaktivnija europska mreža.

Prije događanja u Europskom parlamentu, održan je i sastanak u Općoj upravi za mobilnost i promet EU-a (DG MOVE) na kojemu se razgovaralo o dosadašnjim aktivnostima mreža CIVINET i budućim planovima. I na ovom sastanku je istaknuta naša mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska kao najaktivnija i posebna s obzirom da su u članstvu i gradovi i druge organizacije iz regije Jugoistočne Europe.

Povratak