30. 10. 2019. | Dobra praksa iz EU

Doživite ponovo ovogodišnji CIVITAS Forum u Grazu!

Ovogodišnje izdanje najznačajnije europske manifestacije urbane mobilnosti, CIVITAS Forum, održalo se početkom listopada u austrijskom gradu Grazu. Preko 650 stručnjaka za mobilnost iz 45 zemalja otkrilo je kako novije prometne tehnologije s niskim emisijama ispušnih plinova u kombinaciji s tradicionalnijom biciklističkom, pješačkom i javnom prometnom infrastrukturom mijenjaju gradove diljem Europe.

 NAGLASCI FORUMA

Nove EU smjernice za SUMP
Smjernice olakšavaju urbanistima i onima koji donose odluke da integriraju mobilnost u svoje vizije dinamičnih, modernih i živih gradova.

Objavljeni dobitnici nagrade CIVITAS 2019.
Ove su godine Antwerpen (Belgija), Bremen (Njemačka), Stockholm (Švedska) i Vinnytsia (Ukrajina) otišli s najprestižnijim europskim nagradama za čistu, zelenu mobilnost.

Izjava PAC-a za 2019. godinu u prvi plan stavlja hodanje
Ovogodišnja izjava CIVITAS-ovog političkog savjetodavnog odbora (PAC) poziva donositelje odluka o mobilnosti u gradovima da se “kreću s nama” i daju svoju podršku aktivnoj mobilnosti.

Nova brošura otkriva uspješne priče o mobilnosti
Brošura donosi priče o šest gradova čije je sudjelovanje u CIVITAS-u potaknulo transformaciju u njihovim sustavima urbane mobilnosti – i naposljetku, samih gradova.

Fotogalerija s događanja dostupna je OVDJE.
Sve prezentacije s Foruma dostupne su OVDJE.

* Više pojedinosti o događaju potražite na forumu na stranici: civitas.eu/forum2019

Povratak