10. 10. 2019. | Dobra praksa iz EU

Drugo izdanje Smjernica za razvoj i provedbu Plana održive urbane mobilnosti

Smjernice za razvoj i provedbu Plana održive urbane mobilnosti, poznate još i kao Smjernice za SUMP, prvi puta su objavljene 2013. godine.

Od tada, mnogi su gradovi u Europi i širom svijeta razvili SUMP-ove. Međutim, od 2013. godine došlo je do značajnih promjena u urbanoj mobilnosti, što je stvorilo nove izazove s kojima se stručnjaci trebaju suočiti. Tehnološki napredak i spremnost šire javnosti da s entuzijazmom usvajaju nove načine prijevoza – prelaskom s tradicionalnog modela vlasništva osobnih automobila prema novim vrstama zajedničke mobilnosti, osigurali su brze promijene za praktičare urbane mobilnosti i druge dionike.

Drugo izdanje Smjernica za SUMP uzelo je u obzir dinamične i brzo razvijajuće izazove urbane mobilnosti nakon opsežnih savjetovanja s dionicima i doprinosa stručnjaka. Osim toga, autori su pripremili niz novih tematskih vodiča i stručnih uputa za daljnju pomoć u razvoju i provedbi SUMP-a.

Drugo izdanje Smjernica za razvoj i provedbu Plana održive urbane mobilnosti mogu se preuzeti OVDJE, zajedno sa svim pratećim tematskim vodičima i korisnim video zapisima.

Izvor: eltis.org

Povratak