1. 12. 2017. | Dobra praksa iz EU

Europska komisija pokrenula platformu za jednake mogućnosti u sektoru prometa

Europska komisija je 27. studenoga 2017. pokrenula Platformu za promjene, inicijativu koja ima za cilj povećati zaposlenost žena i dati im jednake mogućnosti u sektoru prometa.

Platformu je razvio Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) u suradnji s Europskom komisijom. Omogućit će dionicima iz svih prometnih sektora da istaknu svoje specifične inicijative u korist ravnopravnosti spolova i razmjene dobre prakse.

Povjerenica za promet Violeta Bulc izjavila je: “Samo 22% žena radi u sektoru prijevoza. Postoji ogroman potencijal da se u sektoru unaprijede jednake mogućnosti i ja sam uzbuđena što se tvrtke i organizacije slažu oko tog pitanja i obvezuju na povećanje zaposlenosti žena. Osiguravanjem ravnopravnosti spolova ujedno osiguravamo i unaprjeđenje društva na svim razinama.”

Više informacija o najavi platforme pročitajte na stranicama EGSO-a OVDJE.

Više informacija o samoj platformi pročitajte na stranicama Europske komisije OVDJE. Na istoj stranici možete također potpisati Deklaraciju kako bi osigurale jednake mogućnosti za žene i muškarce u sektoru prometa i razmijeniti primjere dobre prakse s ostalim sudionicima.

 

Povratak