17. 6. 2019. | Dobra praksa u EU

Gradovi srednje i istočne Europe dijele svoje iskustvo SUMP-a

Gradovi diljem Europe doživljavaju jedinstvene lokalne izazove tijekom razvijanja svojeg Plana održive urbane mobilnosti (SUMP). Sudionici iz triju CIVITAS SUMP projekata (PROSPERITET, SUITS i SUMPs-Up) osvjetljava izazove s kojima se susreću gradovi u istočnoj i srednjoj Europi pri razvoju i provedbi svojih SUMP-ova.

Geografski i kulturni konteksti igraju važnu ulogu i pokazuju da je potreban raznolik pristup razvoju SUMP-a. Ali koje su to razlike? Kako oni utječu i razlikuju razvoj SUMP-a?

Novi podcast (audio snimak razgovora) iz triju CIVITAS SUMP projekata (PROSPERITET, SUITS i SUMPs-Up) osvjetljava izazove s kojima se susreću gradovi u istočnoj i srednjoj Europi pri razvoju i provedbi svojih SUMP-ova.

Sedam gradova iz sedam zemalja u regiji raspravljalo je o svojim iskustvima u razvoju SUMP-a. To su bili Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Hradec Kralove (Češka), Lviv (Ukrajina), Palanga (Litva), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) i Skoplje (Sjeverna Makedonija). Budimpešta, Hradec Kralove i Palanga su partneri SUMP-Up, PROSPERITY i SUITS.

Neki problemi su se pojavili u svih sedam gradova, dok su drugi nastali zbog posebnih lokalnih uvjeta. Međutim, sve što ih je ujedinilo bila je njihova potreba za podrškom i stručno vodstvo u razvoju svojih SUMP-ova.

Poslušajte cijeli podcast na sljedećoj poveznici: https://soundcloud.com/user-119323523/zooming-in-on-eastern-europe-looking-through-a-culturally-different-lens-on-sumps

Povratak