30. 10. 2019. | Natječaj

Instrument za povezivanje Europe (CEF): Dodatnih 1,4 milijarde eura za podršku projektima održivog prometa

Europska komisija raspisala je poziv vrijedan 1,4 milijarde eura za podršku ključnim prometnim projektima kroz Instrument za povezivanje Europe (CEF), središnji instrument financiranja EU-a za infrastrukturne mreže. Investicija će pomoći izgradnji veza koje nedostaju na cijelom kontinentu, fokusirajući se na sigurnije, pametnije i održivije načine prijevoza. Rok za prijavu je 26. veljače 2020.

Povjerenica za promet Violeta Bulc izjavila je: “Kako bismo ubrzali dekarbonizaciju i doprinijeli dovršavanju Transeuropske prometne mreže (TEN-T), u potpunosti koristimo resurse dostupne putem Instrumenta za povezivanje Europe. Ova će ulaganja podržati pametnu i održivu mobilnost i bolje povezati naše građane širom Europe. ”

Virtualni informativni dan održat će se 7. studenog 2019.

Instrument za povezivanje Europe (CEF) instrument je financiranja EU-a za strateška ulaganja u prometnu, energetsku i digitalnu infrastrukturu. Izrađen 2014. godine, Instrument za povezivanje Europe dosad je podržao 763 projekata s blizu 22 milijarde eura sredstava Europske unije.

/// Više informacija dostupno je OVDJE.

Izvor: eltis.org

Povratak