17. 6. 2019. | Najava događanja

Otvorene prijave za Europski tjedan mobilnosti 2019.

Svake godine od 16. do 22. rujna, u Europi se obilježava najveći događaj posvećen održivoj urbanoj mobilnosti. Ove se godine Europski tjedan mobilnosti (ETM) obilježava pod sloganom "Krećite se s nama" (Walk with us). Bilo koji grad, čak i izvan Europe, pozvan je sudjelovati u ETM-u.

Naša su tijela građena za kretanje, no mnogi od nas tijekom dana teško pronalaze vrijeme za vježbanje. Tako uviđamo da veći dio naše svakodnevne rutine uključuje sjedenje, za radnim stolom ili pred zaslonom. A što bi bilo kad bismo vježbanje mogli uklopiti u svoj svakodnevni život i istovremeno uštedjeli?

Ovaj Europski tjedan mobilnosti naglasak stavlja na sigurno hodanje i vožnju biciklom te na koristi koje oni imaju za naše zdravlje, okoliš i stanje na bankovnom računu! Aktivni oblici prijevoza, poput hodanja i vožnje biciklom ne proizvode emisije i čine naše srce i tijelo zdravima.

Gradovi koji promiču hodanje i vožnju biciklom smatraju privlačnijima, manje zagađenima i s većom kvalitetom života. Stoga zašto se ovog rujna ne biste kretali s nama?

Za više informacija posjetite: www.mobilityweek.eu/theme-2019

Izvor: mobilityweek.eu

Želite se uključiti u kampanju EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI i tijekom čitave godine? Poduzeća, nevladine organizacije, škole i ostale nositelji koji se žele uključiti u kampanju EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI pozivaju se da da svoju inicijativu (MOBILITYACTION) prijave online. Za razliku od sudjelovanja na EUROPSKOM TJEDNU MOBILNOSTI, inicijative MOBILITYACTION mogu se održavati tijekom čitave godine.

Za više informacija posjetite: www.mobilityweek.eu/mobility-actions

Povratak