27. 5. 2022. | Događanja

Otvorene su prijave za Europski tjedan mobilnosti 2022.!

Gradovi i općine pozvani su da i ove godine sudjeluju u Europskom tjednu mobilnosti koji se svake godine održava od 16. do 22. rujna. EUROPEANMOBILITYWEEK vodeća je inicijativa Europske komisije za podizanje svijesti o održivoj gradskoj mobilnosti. Potiče promjene ponašanja u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, inteligentnih prometnih rješenja.

Ovogodišnja tema kampanje glasi “Bolje veze” (eng. Better connections). Time se nastoje istaknuti i potaknuti sinergije između ljudi i mjesta koji nude svoje stručno znanje, kreativnost i predanost podizanju svijesti o održivoj mobilnosti i promicanju promjene ponašanja u korist aktivne mobilnosti, uz ispunjavanje i uspostavljanje veza između postojećih skupina i nove publike.

Mjesta i gradovi mogu prijaviti sve aktivnosti koje planiraju provesti, uključujući:

  • organiziranje aktivnosti usmjerenih na održivu mobilnost tijekom Tjedna mobilnosti
  • provedbu jedne ili više trajnih prometnih mjera tijekom cijele godine;
  • održavanje “Dana bez automobila”.

 

U ime svakog grada ili općine prijavu može podnijeti samo službeno lokalno tijelo. Nakon registracije, nacionalni koordinator ili Europski info centar mora odobriti prijavu prije nego što se objavi na internetskoj stranici.

Kliknite OVDJE kako biste prijavili svoje sudjelovanje u Tjednu mobilnosti, a OVDJE kako biste saznali više o inicijativi.

Izvor: Eltis

 

Povratak