30. 8. 2021. | Aktivnosti mreže

Park4SUMP - Parkirne politike i mjere za održivu urbanu mobilnost

Pozivamo vas da se prijavite na besplatnu stručnu radionicu o parkirnoj politici i upravljanju parkirnim mjerama koja će se održati 7. – 8. 10. 2021. u Zadru. Radionicu organiziraju Urbanistični inštitut Republike Slovenije i mreža CIVINET Slo-Hr-JIE, u okviru projekta Park4SUMP. Radionica je prvenstveno namijenjena zaposlenicima lokalnih (općina i gradova) i regionalnih samouprava (županija) u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, koji rade u sektoru prometa i prostornog planiranja te se suočavaju s problemima parkiranja i zahtjevima za parkiranje, a koji bi željeli saznati više o tome kako upravljati parkiranjem i uključiti ga kao mjeru u njihovom SUMP -u ili drugim prometnim planovima. Također, na radionici mogu sudjelovati predstavnici akademskog sektora i konzultanti koji surađuju s tijelima lokalne i regionalne vlasti te su uključeni u planiranje i zakonodavstvo u području mobilnosti. Rok za prijavu je 24. 9. 2021. ili do popunjena radionice.

Glavni ciljevi radionice su:

 • Podići svijest o korištenju parkirnih mjera kao alatom u SUMP-ovima;
 • Razbiti neke od mitova koji se odnose na parkirne politike;
 • Prenijeti iskustava drugih gradova EU -a u implementaciji parkirnih mjera
 • Omogućiti umrežavanje i raspravu između hrvatskih gradova i drugih relevantnih organizacija o njihovom iskustvu korištenja upravljanja parkiranjem – uključujući i izazove
 • Prezentacija i rasprava o određenim temama uključujući:
  Povezanost između parkirnih mjera i trgovačke / ugostiteljske ponude
  Upravljanje parkiranjem u turističkim područjima
  Provođenje mjera upravljanja parkiranjem i kako ih poboljšati
  Standardi parkiranja za nove zgrade
  Uključivanje upravljanja parkiranjem u SUMP-ove


Radionica će se održati na engleskom jeziku.

Park4SUMP bavi se upravljanjem parkirnim politikama u okviru Planova održive urbane mobilnosti (SUMP) kako bi se SUMP -ovi učinili učinkovitijima u postizanju svojih ciljeva (https://park4sump.eu/). U projektu sudjeluje 16 gradova iz cijele Europe, uključujući napredne gradove te one koji tek trebaju postati uspješni u provođenju parkirnih politika. Jedan ciljeva projekta je izgradnja kapaciteta lokalnih i drugih prometnih vlasti u njihovoj sposobnosti da upravljaju parkirnim mjerama kao dijelu SUMP -a. U tu svrhu projekt organizira niz stručnih radionica diljem Europe, uključujući i Hrvatsku.

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Sudionicima je pokriven trošak hotelskog smještaja (jedno noćenje sa 7. na 8. 10)  te su osigurani obroci i osvježenje u pauzama. Troškovi prijevoza nisu pokriveni. Točno mjesto održavanja bit će naknadno utvrđeno te će sudionici o njemu biti obavješteni na vrijeme.

Detaljan program rada pogledajte OVDJE.

PRIJAVA
Broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavom! Prijaviti se možete na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3gKHOJ0
Rok za prijavu je 24. 9. 2021. ili do popunjena radionice.

Napomena: Ista ovakva radionica bit će organizirana u ožujku / martu 2022. u Srbiji za članove mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE iz Srbije i Crne Gore.

 

 

Povratak