18. 5. 2023. | Aktivnosti članova

Poziv na konferenciju "Izazovi i problemi radne snage u prometu"

Savez za željeznicu i Sektor za promet Hrvatske gospodarske komore pozivaju na stručnu konferenciju „Izazovi i problemi radne snage u prometu“ koja će se održati u srijedu 24. svibnja 2023. u 11.00 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2, Vijećnica HGK, I. kat.

Program

10.30 – 11.00 Registracija sudionika

11.00 – 11.40 pozdravni govori i uvodna izlaganja
– Filip Mott, komunikacijski stručnjak, Hauska & Partner – „Kako privući kvalitetne radnike i
kako održati kvalitetno radno okruženje – izazovi suvremenog tržišta rada”
– Zoran Maršić, Predsjednik Sindikata željezničara Hrvatske – “Problem nedostatka kadrova u željezničkom sektoru”

11.40 – 12.30 Panel diskusija
Tema: Kako se nosimo sa nedostatkom radnika?

Sudionici: Vedran Tomičić, Autotrans d.d., predsjednik Udruženja cestovnog prijevoza HGK, Filip Rogošić, Luka Split, predsjednik Udruženja Luka i brodara HGK, Stjepan Lisičak predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske, Darko Barišić, član uprave HŽ Infrastruktura d.o.o. i predsjednik Udruženja željezničkog prometa HG,. predstavnik Agencije za zapošljavanje TBC

12.30 – 13.20 Druga panel diskusija
Tema: Što može ponuditi obrazovni sektor?

Sudionici: prof. dr. sc. Mladen Nikšić, prodekan za poslovanje Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilište u Zagrebu, Ivan Cvitković, mag. ing. traff., predavač na Odsjeku za održivu mobilnost i logistiku Sveučilišta Sjever, Patrik Mardešić, ravnatelj Tehničke škole Zagreb, Tomislav Čurković, ravnatelj Škole za cestovni promet Zagreb.

13.20 Završetak konferencije i domjenak

Molimo da svoj dolazak potvrdite na e-mail: ssubotic@hgk.hr do 22. svibnja 2023. ili se prijavite putem obrasca koji se nalazu u najavi na ovoj poveznici.

Povratak