21. 5. 2023. | Aktivnosti mreže

Poziv na radionicu u Mariboru: Inovativan pristup održivoj mobilnosti

Prijavite se na jednodnevnu radionicu o inovacijama u mobilnosti koja će se održati 7. 6. 2023. u Mariboru (Razstavni salon Urban, Grajska ulica 7). Naglasak će biti na inovativnom pristupu održivoj mobilnosti i pripremi inovacijskih projekata. Radionicu organizira ODRAZ (Tajništvo mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE) u suradnji s Gradom Mariborom i REGEA-om (EIT Urban Mobility). Radni jezik je engleski. Rok za prijavu: 2. 6. 2023. ili do popunjenosti kapaciteta.

Ciljevi radionice su:

  • upoznati sudionike s mogućnostima financiranja projekata kojima se inovativna rješenja mogu testirati ili integrirati u postojeće sustave mobilnosti;
  • otvoriti komunikaciju između potencijalnih projektnih partnera za prijavu na inovacijske pozive;
  • kroz interaktivni rad u skupinama oblikovati grube koncepte potencijalnih projektnih prijedloga te uputiti sudionike u osnovne zahtjeve pripreme projekata za inovacijski poziv programa EIT Urban Mobility, ali i druge potencijalne natječaje.

 

Radionica je namijenjena predstavnicima lokalnih samouprava i vlasnicima inovativnih rješenja s potencijalom doprinosa održivoj mobilnosti te svim ostalim zainteresiranim članovima mreže CIVINET. Prilika je to za aktivno sudjelovanje, razmjenu znanja među sudionicima i umrežavanje. Na radionici će sudjelovati i 20 predstavnika, članova mreže CIVINET Češka-Slovačka koja je taj tjedan u studijskom posjetu Ljubljani i Mariboru.

Sudjelovanje na radionici je BESPLATNO. Troškove ručka pokriva organizator. Troškove smještaja i  putovanja snose sudionici.

Radionica će početi u 11 sati, a završiti u 17:15.

Program će otpočeti s prezentacijom primjera održive urbane mobilnosti u Mariboru te tematskim izlaganjima u području elektromobilnosti te potencijalu inovacija i inovativnog pristupa održivoj mobilnosti.

U sklopu pitch sesije bit će predstavljeno nekoliko inovativnih start-upova u području mobilnosti.

Drugi dio radionice rezerviran je za interaktivan rad u grupama tijekom kojeg će polaznici raditi na pripremi inovacijskih projekata.

Nakon osnovnih informacija i uputa za rad, sudionici će biti podijeljeni u timove od maksimalno osam članova. Svaki tim imat će mogućnost odabira jednog grada i jedne ili više inovacija predstavljenih u pitch sesiji te izraditi “projektni koncept” prema unaprijed zadanom predlošku.

Rad u grupama moderirat će predstavnici REGEA-e, ODRAZ-a, ali i sami vlasnici inovativnih rješenja. Nakon zajedničkog rada, timovi će imati prilike jedni drugima predstaviti svoje koncepte.

Za završni dio radionice planiran je posjet mariborskim primjerima održive mobilnosti.

PRIJAVA
Požurite s prijavama jer broj sudionika na radionici je ograničen!

Rok za prijavu je 2. 6. 2023. ili do popunjenja mjesta. Sudjelovanje prijavite putem online obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/ku2psxAofLBaJF1BA

Program radionice bit će objavljen uskoro.

 

Radionica je dio aktivnosti projekta CLIMASUM – Ublažavanje klimatskih promjena putem održive urbane mobilnosti, koji stavlja naglasak na koncept SUMP-ova, a čije se projektne aktivnosti provode u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Češkoj i Slovačkoj. Ovaj projekt dio je Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Ministarstva gospodarstva i klimatskih promjena (BMWK).

Događaj sufinancira EIT Urban Mobility u okviru aktivnosti RIS Hub Croatia i projekta Accelerate2Move.

Vidimo se u Mariboru!

 

#CLIMASUM #ClimateMitigation #UrbanMobility #CIVINETSloHrJIE #Maribor #Inovacije

 

Povratak