7. 10. 2020. | Događanja

Poziv na online radionicu Mikromobilnost

Pozivamo vas na online radionicu Mikromobilnost koja će održati u srijedu, 21. listopada 2020. od 10:00 do 14:00 sati putem Zoom-a. Sudjelovanje na radionici je besplatno. Rok za prijavu je 15. listopada.

Obuku organizira Ministarstvo infrastrukture zajedno s realizatorima projekta „Obrazovanje za održivu mobilnost“ i peti je u nizu događaja na temu suvremenih izazova integriranog planiranja prometa, koji će se organizirati 2020., 2021. i 2022. godine.

Mikromobilnost je aktualna tema planiranja gradskog prometa. Primjenjuje se na mala i laka samohodna ili električna vozila koja ne prelaze 25 km / h, a njima upravljaju sami korisnici. Zajedno s klasičnim biciklima, skuterima i skateboardima koje koristimo desetljećima, gradovi se suočavaju s brzim rastom upotrebe novih načina putovanja, poput električnih bicikala, romobila i sličnih vozila, te raznih javnih sustava iznajmljivanja vozila. Njihova masovna pojava izaziva javnu raspravu i pozive na akciju i zakonsku regulaciju na polju mikromobilnosti u mnogim gradovima.

To je oblik mobilnosti koji je još uvijek u povojima i otvara mnoga pitanja gradovima. Karen Vancluysen iz europske mreže gradova POLIS, Tim Asperges iz belgijskog grada Leuvena i Peter Žnidaršič iz tvrtke Nomago podijelit će svoja iskustva s upravljanjem i razvojem mikromobilnosti.

Obuka je prvenstveno namijenjena predstavnicima gradovam razvojnih agencija, županija i stručnjacima koji su uključeni u integrirano planiranje prometa na lokalnoj i regionalnoj razini.

Sudjelovanje na treningu je besplatno. Izvest će se na engleskom jeziku s prijevodom.

Rok prijave na događanje: Četvrtak, 15. listopada 2020, do 12h.

Mikromobilnost program

Broj sudionika je ograničen pa vas molimo da se za sudjelovanje prijavite putem linka: https://forms.gle/47ZPqRBsCo66vX6F9

Povratak