13. 10. 2020. | Aktivnosti članova

[Save the date] Konferencija "Planiranje nemotoriziranog prometa - jučer, danas, sutra"

Zabilježite datum završne konferencije projekta "Održiva sigurnost nemotoriziranog prometa" financiranog iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, koja će se održati 17. studenog 2020. od 10 do 13 sati na online platformi ZOOM. Konferenciju organiziraju članovi mreže CIVINET - ODRAZ u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti iz Zagreba i udrugom Sindikat biciklista.

Konferencija je posvećena temi sigurnosti pješačkog i biciklističkog prometa te prometa električnim romobilima. Na konferenciji će prisutni biti upoznati s dobrom praksom planiranja pješačkog i biciklističkog prometa u Švicarskoj te što bi se od postojećih primjera moglo primijeniti u Hrvatskoj.

Zagrebački Fakultet prometnih znanosti predstavit će rezultate istraživanja o pješačkom I biciklističkom prometu provedenom u 20 županijskih središta u Hrvatskoj te prometni model razvoja sigurnih ruta za pješake i bicikliste na primjeru jednog velikog (Zagreb) i jednog srednjeg grada (Slavonski Brod).

Jedna od glavnih aktivnosti projekta bila je izrada prijedloga smjernica za izmjenu nacionalnih propisa za sigurnost pješačkog i biciklističkog prometa, koju su zajedno pripremili Fakultet prometnih znanosti i udruga Sindikat biciklista.

Na konferenciji će se pričati o novim trendovima u planiranju pješačkog I biciklističkog prometa te će biti prikazan pregled pokazatelja sigurnosti u prometu.

Studenti koprivničkog Sveučilišta Sjever predstavit će ideje planiranja urbane mobilnosti na području Koprivnice i Varaždina. U sklopu konferencije održat će se i panel rasprava o budućnosti planiranja nemotiriziranog prometa u Jugoistočnoj Europi, izazovima i mogućnostima.

Program konferencije i prijave bit će objavljeni uskoro, do tada zabilježite datum!

* O projektu “Održiva sigurnost nemotoriziranog prometa u urbanim sredinama” više pročitajte OVDJE.

Fotografija na naslovnici: Ivan Bjelajac – Danas, a ne jučer ili sutra (Foto natječaj “Kretanje mojim gradom”, 2017.)

Povratak