15. 10. 2020. | Natječaj

Javni poziv za neposredno sufinanciranje promicanja integriranog i inteligentnog prometa na lokalnoj i područnoj razini 2020.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za sufinanciranje projekta izgradnje i/ili modernizacije prometnih sustava na lokalnoj i područnoj razini u Republici Hrvatskoj. Cilj poziva je povećanje energetske učinkovitosti u prometu uz istovremeno smanjenje emisije štetnih tvari u zraku i sprječavanje onečišćenja okoliša. Rok za prijavu počinje 9. studenog 2020. od 9 sati, a slanje prijava počinje 23. studenog u 9 sati.

Sufinancirat će se projekti izgradnje i/ili modernizacije prometnih sustava putem sljedećih mjera integriranog i inteligentnog upravljanja prometom:

– optimiziranje logistike prijevoza tereta
– inteligentno upravljanje javnim parkirnim površinama
– uvođenje integriranog prijevoza putnika
– uvođenje sustava dijeljenja vozila (car sharing) u gradovima
– uvođenje sustava javnih gradskih bicikala
– izgradnje pripadajuće biciklističke infrastrukture
– inteligentno upravljanje u prometu
– ostale mjere integiranog i inteligentnog upravljanja prometnim sustavima

Pravo na sredstva Fonda mogu ostvariti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave pri čemu su mjerama obuhvaćene sve županije, veliki gradovi te općine i gradovi u Republici Hrvatskoj, koji zajednički čine zemljopisnu cjelinu s više od 35.000 stanovnika.

Iznos dodijeljenih sredstava ne smije prijeći 40% opravdanih troškova odnosno najviše 500.000 kn po korisniku. Raspoloživa sredstva iznose 30.000.000,00 kn. Sredstva fonda dodjeljivat će se do isteka kalendarske godine ili do do iskorištenja sredstava.

Tekst poziva dostupan je OVDJE.
Više informacija potražite OVDJE.

Povratak