14. 10. 2021. | Natječaj

Poziv za prijave za nagrade Europske komisije za održivu urbanu mobilnost!

Podsjećamo kako su do kraja 10. mjeseca otvorene prijave za nagrade koje Europska komisija dodjeljuje u području održive urbane mobilnosti - Nagrade Europskog tjedna mobilnosti, 10. nagrade za SUMP i Nagrade za sigurnost cestovnog prometa. Rok prijave za sve nagrade je 31. listopada / oktobra 2021.

Nagrade Europskog tjedna mobilnosti 2021.

Dodjeljuje se lokalnim vlastima koje su se istaknule aktivnostima i podizanjem svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti 16. – 22. rujna i to u dvije kategorije:

  • za općine s manje od 100 000 stanovnika
  • za općine s više od 100 000 stanovnika.

Gradovi koji su se istaknuli aktivnostima i podizanjem svijesti o održivoj urbanoj mobilnost te potpisali Povelju mogu se prijaviti ako su:

  • organizirali aktivnosti s naglaskom na održivoj mobilnosti tijekom Tjedna održive mobilnosti
  • implementirali jednu ili više trajnih mjera održive mobilnosti
  • održali dan bez automobila

Prijave za prvu kategoriju ostvaruju se OVDJE, a poziv za prijave moguće je pronaći OVDJE.

10. nagrada za planiranje održive urbane mobilnosti (SUMP)

Nagrada se dodjeljuje tijelu koje je pokazalo izvrsnost u planiranju održive mobilnosti. Tema ovogodišnje dodjele je Budite zdravi i sigurni uz održivu mobilnost. Svrha dodjele nagrade je ohrabrivanje lokalnih vlasti u Europi u usvajanju SUMP-ova i nagrađivanje izvanrednih postignuća u ovom tematskom području svake godine. Ove se godine potiču lokalne vlasti da pokažu plan za stvaranje sigurnijeg i zdravijeg sustava mobilnosti uz ponovno stvaranje povjerenja u usluge javnog prijevoza.

Više informacija dostupno je OVDJE, a prijave su dostupne OVDJE.

Nagrada EU za sigurnost cestovnog prometa 2021.

Ova kategorija ističe doprinos lokalnih vlasti poboljšanju i inovativnom pristupu sigurnosti na europskim cestama te potiče razmjenu dobre prakse diljem Europe. S obzirom na visoki postotak smrtnih slučajeva i ozljeda na cestama u urbanim sredinama, nagrađuju se lokalne vlasti  za usvajanje holističkog pristupa u mjerama za poboljšanje sigurnosti u cestovnom prometu u duhu međunarodno priznatog koncepta “sigurnosnog sustava”.

Više informacija nalazi se OVDJE, a prijaviti se možete OVDJE.

Rok za prijave za sve nagrade je 31. listopada 2021. godine

Izvor: Eltis

Povratak