4. 1. 2021. | Dobra praksa iz EU

Pridružite se Interreg-ovim webinarima o biciklističkom prometu u gradovima

21. i 28. siječnja te 4. veljače 2021. od 14.00 - 15.30 (CET), Interreg-ova europska Platforma za učenje o politici organizirat će svojevrsnu "trilogiju" webinara kako bi podržala gradove i regije diljem Europe u oblikovanju politika za poticanje biciklističkog prometa u gradovima. Ova serija webinara lokalnim i regionalnim kreatorima politika, kao i prostornim planerima i menadžerima čiste mobilnosti pruža uvid u uspješne politike preoblikovanja naših gradova u biciklističke.

U skladu s Europskim zelenim planom i Pariškim sporazumom, biciklistički promet je ključni element svake strategije urbane mobilnosti čiji je cilj pridonijeti poboljšanju kvalitete zraka te osigurati da promet obavi svoj dio posla za postizanje ugljične neutralnosti Europe do 2050. godine.

Štoviše, očekuje se da će Strategija održive i pametne mobilnosti koju je Europska komisija predstavila u prosincu 2020., pretočiti buduću viziju biciklističkog prometa u specifične akcije na lokalnoj i regionalnoj razini. Zbog pritiska pandemije COVID-19, mnogi su europski gradovi već počeli ulagati u proširenje svoje biciklističke infrastrukture i promociju biciklističkog prometa kao sigurne mogućnosti putovanja za svoje građane.

Izgrađeni na tri međusobno povezana tematska bloka, webinari će istraživati strateško planiranje biciklističkog prometa na gradskoj razini, baviti se biciklističkom mrežom i razvojem infrastrukture, a također će se osvrnuti i na politike osmišljene kako bi ljudi bili spremni više koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo.

Sudionici će imati priliku saznati više o inspirativnim rješenjima i dobrim praksama te se izravno uključiti u pitanja i rasprave s onima koji su ih primijenili, kao i s Interreg-ovim tematskim stručnjacima.

Dnevni red i obrazac za prijavu na za svaki webinar mogu se naći ovdje:

Izvor: https://www.interregeurope.eu
Slika: Unsplash

Povratak