6. 7. 2021. | Natječaj

Prijavite se za nagrade CIVITAS 2021: vodeće europske nagrade za održivu urbanu mobilnost

Gradovi CIVITAS-a pozvani su da se prijave za priliku da osvoje jednu od najprestižnijih europskih nagrada za održivu urbanu mobilnost. Nagrade CIVITAS pružaju jedinstvenu platformu gradovima da pokažu svoja dostignuća i pionirske aktivnosti u području održive urbane mobilnosti. Rok za prijavu: 27.8.2021.

Ove godine su dobrodošle prijave za sljedeće nagrade:

  • Nagrada “CIVITAS Legacy” priznat će grad koji je svoju predanost mreži CIVITAS i održivoj mobilnosti pretočio u inovativne mjere s velikim učinkom.
  • Nagrada “CIVITAS Transformation” prepoznat će grad koji je koristio mjere mobilnosti kako bi se transformirao da bude pametniji i sposobniji za život.
  • Nagrada “CIVITAS Climate-Neutral” priznat će grad CIVITAS koji je pionir u mjerama dekarbonizacije te na dobrom putu da postane klimatski neutralan grad.

 

Tko se može prijaviti?
Svi gradovi koji su potpisali CIVITAS-ovu gradsku deklaraciju (a time su i članovi mreže CIVITAS) imaju se pravo prijaviti za nagrade CIVITAS. U slučaju da vaš grad još nije grad CIVITAS, molimo vas da potpišete CIVITAS City Declaration. Imajte na umu da će se samo prijave iz gradova koji su članovi mreže CIVITAS najmanje 4 godine razmatrati za CIVITAS Legacy Award. Gradovi mogu predati najviše jednu prijavu po kategoriji. Prošlogodišnji dobitnici nagrada CIVITAS Awards 2020 nemaju pravo na ponovnu prijavu u istu kategoriju u kojoj su pobijedili.

Zašto se prijaviti?
Svi finalisti nagrade uživat će u cijeloj Europi i poslužit će kao inspiracija drugim gradovima koji rade na promociji zelenije mobilnosti. Nadalje, pobjednici će biti javno prepoznati kao ambiciozni, inovativni i uspješni u provedbi rješenja održive urbane mobilnosti. Nagrade pružaju glavnu platformu srednje velikim i velikim gradovima da pokažu svoju izvrsnost na terenu, kako u pogledu donošenja politika, tako i provedenih mjera, a istovremeno i njihove napore prepoznaje Europska komisija. Pobjednici služe kao uzori ostalim gradovima diljem Europe, nadahnjujući ih u vlastitim inicijativama za čišći i bolji gradski prijevoz.

Zvuči sjajno – koji su sljedeći koraci?
Prijavite se tako što ćete do 27. kolovoza/augusta poslati ispunjene prijavnice na e-mail: forum@civitas.eu s naslovom “Application for CIVITAS Awards 2021”.

Prijave su dostupne za preuzimanje na sljedećim poveznicama:
Prijava za Legacy Award;
Prijava za Transformation Award; i
Prijava za Climate-Neutral Award.

Odluka ocjenjivačkog suda za dodjelu nagrada CIVITAS očekuje se u drugoj polovici rujna, a pobjednici će biti objavljeni tijekom ceremonije dodjele nagrada na konferenciji CIVITAS Foruma 2021, koja će se održati kao hibridni događaj 20. i 21. 10. 2021. u Aachenu (Njemačka).

Za dodatna pitanja kontaktirajte organizatore nagrada CIVITAS 2021 na forum@civitas.eu.

Izvor: civitas.eu

 

Povratak