4. 5. 2018. | Najava događanja

Otvorene prijave za CIVITAS Forum 2018.

Ovogodišnja konferencija CIVITAS Forum održat će se od 19. do 21. rujna u  švedskom gradu Umeå. 16. izdanje najvećeg europskog događanja održive mobilnosti okupit će CIVITAS zajednicu iz čitave Europe i šire. Trodnevna konferencija okupit će stotine kreatora politika, gradskih predstavnika, akademika i praktičara kako bi raspravljali o temama vezanima za održivu urbanu mobilnost te svjedočili pionirskim rješenjima koja donose čistiji i bolji promet u Europu. Sudionici će još jednom imati priliku sudjelovati na interaktivnim radionicama i sjednicama o najhitnijim pitanjima u mobilnosti, uživati u zanimljivim posjetima i družiti se s najkreativnijim terenskim stručnjacima mobilnosti u Europi. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

Domaćin za 2018. godinu

16. izdanje konferencije CIVITAS Foruma održat će se u univerzitetskom gradu Umeå u istočnoj Švedskoj. Grad je jedan od vodećih primjera održivog urbanog razvoja u zemlji, a njegov Plan održive urbane mobilnosti koji je usvojen 2011. godine postavio je temelje za opsežno uključivanje zelenih ideja u prometni sustav.

Njegova ultrabrza inicijativa za električni autobus za napajanje međunarodno je priznata, primivši 2015. godine nagradu CIVITAS za tehničku inovaciju, dok se brojne druge mjere održive mobilnosti razvijaju kao dio napora grada Umeåa da postane pametan grad. Sve navedeno na Forumu će sudionici moći doživjeti iz prve ruke. Ova predanost čistijem, boljem prometu te aktivnom angažiranju u Političkom savjetodavnom odboru CIVITAS-a čini grad Umeå-u idealnim izborom za domaćina ovogodišnjeg Foruma.

Registracija je dostupna OVDJE.

Više informacija pročitajte OVDJE.

 

Povratak