26. 2. 2021. | Najava događanja

Shared Mobility Rocks 2021

Treće i posebno virtualno izdanje međunarodnog simpozija o zajedničkoj mobilnosti, koji organiziraju partneri na projektu eHUBS Taxistop i Autodelen.net, održat će se širom svijeta 3. i 4. ožujka 2021. godine u obliku 24-satnog maratona, tijekom kojeg će se virtualno putovati u 10 lokalnih studija na šest kontinenata.

Autodelen.net i Taxistop nalazit će se u belgijskom studiju, odakle će virtualno putovati širom svijeta. Događanje će započeti u studiju u Gentu, zatim će se ići do Bruxellesa, Leedsa, Lime, Chicaga, Melbournea, Phnom Penha, Tokija, Kampale, a zadnja stanica bit će grad Lavov. U svakom međunarodnom studiju lokalni partneri organiziraju inspirativnu sesiju o zajedničkoj mobilnosti u lokalnom kontekstu. Shared Mobility Rocks pokazat će vam da je mobilnost univerzalni izazov te kako zajednička mobilnost može pridonijeti životnijim i pristupačnijim regijama.

U sklopu 24-satnog događanja održat će se brojne sesije,  a svaka će sesija istraživati pojedinačni aspekt urbane mobilnosti, uključujući akcijske planove za gradove, utjecaj zajedničke mobilnosti, mikromobilnost i mobihubove, uzimajući multidisciplinarnu i međunarodnu perspektivu.

Sudjelovanje na događaju je besplatno i gotovo će se sve sesije odvijati na engleskom jeziku.

Program događanja i prijava na događanje dostupni su na sljedećoj poveznici: https://www.shared-mobility.rocks/programme/?portfolioCats=43

Povratak