17. 6. 2020. | Webinar

Smjernice za SUMP o COVID-19: Iznesite svoje stajalište!

Kriza COVID-19 uzrokovala je da gradovi i regije prilagođavaju mjere urbane mobilnosti brzinom i razmjerima kao nikada do sada. Veliki izazovi i mogućnosti za urbanu mobilnost nalaze se pred nama u narednim mjesecima. Iz tog razloga, CIVITAS-SATELLITE i SUMPPlus pripremaju kratki sastanak praktičara SUMP-a o COVID-19, kojim se istražuje kako gradovi u narednim mjesecima mogu odgovoriti na izlazak iz potpunog ili djelomičnog zatvaranja, ne zaboravljajući pri tome svoje dugoročne ciljeve i ambicije za urbanu mobilnost. Webinar će se održati u četvrtak 18. lipnja od 14:00 - 15:00 po srednjoeuropskom vremenu.

U ovom zahtjevnom vremenu od vitalnog je značaja da se lokalnim vlastima pruže smjernice i podrška kako bi se prilagodili novim uvjetima i osigurali da je održiva mobilnost prioritet u oporavku od COVID-19. Iz tog razloga, CIVITAS-SATELLITE i SUMPPlus pripremaju kratki sastanak praktičara SUMP-a o COVID-19, kojim se istražuje kako gradovi u narednim mjesecima mogu odgovoriti na izlazak iz potpunog ili djelomičnog zatvaranja, ne zaboravljajući svoje dugoročne ciljeve i ambicije za urbanu mobilnost.

Nakon kratkog upoznavanja s postupkom i dokumentom Hane Peters (Rupprecht Consult), Ive Cré, Laure Babío i Marie José Rojo (POLIS, kroz interaktivnu diskusiju prikupljat će se povratne informacije kako bi smjernice doista bile relevantne za dionike urbane mobilnosti. Organizatori pozivaju zainteresirane dionike da se uključe u informiranje praktičara SUMP-a o COVID-19, kako bi se osiguralo da ove smjernice pruže odgovarajuće informacije i savjete lokalnim vlastima na koji način prilagoditi održivu urbanu mobilnost nakon mjera zatvaranja.

Sudjelujte na webinaru, saznajte više o smjernicama COVID-19 o SUMP-u i doprinesite raspravi! Prijavu na webinar registrirajte OVDJE.

Dokument će biti dostupan neposredno prije sastanka i objavljen čim bude dostupan za preuzimanje. Savjetovanje će biti otvoreno online do 24. lipnja 2020.

Izvor: eltis.org

Povratak