10. 6. 2020. | Webinar

Stvaranje živopisnih i zelenih gradova promocijom teretnih bicikala

Projekt City Changer Cargo Bike i Europska biciklistička federacija (ECF) pozivaju vas da sudjelujete u webinaru koji će se održati u ponedjeljak 15. lipnja 2020. od 11:00 - 12:00.

Svjetski se gradovi suočavaju sa složenim nizom izazova povezanih s mobilnošću u gradu, za koje se predviđa da će se pogoršavati kako se povećava promet uzrokovan komercijalnim uslugama dostave i privatnim putovanjima. Ali biciklistički svijet ima rješenje: teretne bicikle! Ovi bicikli imaju potencijal rješavanja problema zaštite okoliša, logistike, prometa i socijalnih problema s kojima se suočavaju mnogi europski gradovi, a istovremeno pružaju novu percepciju mobilnosti, prometa i kvalitete života.

Tijekom webinara istraživat će se kako gradonačelnici i donositelji odluka mogu stvoriti zdravije, zelenije i živopisnije gradove uz pomoć teretnih bicikala. Sudionici webinara imat će priliku istražiti različite načine promocije teretnih bicikala i naučiti više o studijama slučajeva iz gradova koji su prihvatili teretne bicikla kao stvarno rješenje većih problema s kojima se susreću europski gradovi.

Agenda

11.00-11.05  Uvod / Anna-Karina Reibold, asistentica za komunikacije, Europska biciklistička federacija (ECF)

11.05-11.20  Gradonačelnikov vodič za teretni bicikl / Morten Kabell, supredsjednik, Europska biciklistička federacija (ECF)

11.15-11.20  Q&A

11.20-11.35  Fiskalni poticaji i sheme subvencioniranja za nabavu teretnih bicikala / Holger Haubold, direktor za intelektualno vlasništvo i prikupljanje podataka, Europska biciklistička federacija (ECF)

11.35-11.40  Q&A

11.40-11.45  Završne napomene

 

PRIJAVA
Svoje sudjelovanje na webinaru prijavite OVDJE.

Izvor: ecf.com

Povratak