12. 2. 2020. | Radionica

Sudjelujte na radionici o budućnosti javnog gradskog prijevoza u Hrvatskoj s naglaskom na uvođenje čistih i energetski učinkovitih vozila

Grad Koprivnica u suradnji s mrežom CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE poziva zainteresirane prometne stručnjake, predstavnike lokalne i regionalne vlasti, predstavnike poduzeća javnog prijevoza, studente i organizacije civilnog društva da se prijave na radionicu o budućnosti javnog gradskog prijevoza u Hrvatskoj. Radionica će se održati 28.  veljače 2020. s početkom u 10 sati u prostoru Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu (Bogovićeva 1). Rok za prijavu je 25. veljače 2020.

U fokusu prometnih stručnjaka sve više se govori o novim pojmovima poput “mobilnosti kao usluge” (eng. MaaS, „Mobility as Service”), ulozi javnog gradskog prijevoza u Planovima održive urbane mobilnosti (SUMP) te intermodalnosti. Uz to, mnoge lokalne vlasti u Europi trebaju zamijeniti dotrajale autobuse ili uvesti autobusni prijevoz za sve brojniju populaciju u gradovima, ukoliko žele zadovoljiti sadašnje standarde, povećati učinkovitost i udobnost putnika te smanjiti emisije štetnih plinova.

PRIJAVA
Sudjelovanje na radionici prijavite putem on-line prijave na sljedećoj poveznici:http://bit.ly/2SjY083
Broj mjesta je ograničen stoga se pozivaju svi zainteresirani da svoju registraciju naprave što je moguće ranije, a najkasnije do 25. veljače 2020. Sudjelovanje je besplatno.

Program rada pogledajte OVDJE.

Radionica se održava u sklopu Interreg projekta LowCarb – Capacity building for integrated low-carbon mobility planning in functional urban areas. Cilj projekta LowCarb je poboljšati planiranje i upravljanje održivom urbanom mobilnošću integrirajući zaleđe i urbana područja u funkcionalna urbana područja, programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014. – 2020.

 

Povratak