18. 8. 2020. | Dobra praksa iz EU

10 lekcija za bolju urbanu mobilnost naučenih tijekom krize COVID-19

EUROPEANMOBILITYWEEK izradio je informativni letak putem kojeg velikim i malim gradovima predstavlja 10 lekcija o boljoj urbanoj mobilnosti, naučenih tijekom krize COVID-19. Dokument također gradovima nudi kreativne prijedloge aktivnosti koje bi mogli organizirati tijekom ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti.

Lekcije se razlikuju od činjenice da je javni prostor dragocjen i da stoga gradove treba graditi za ljude, a ne za automobile te do toga kako rad od kuće i kupovina online utječu na naše okruženje i obrasce mobilnosti.

Dokument također velikim i malim gradovima nudi kreativne prijedloge aktivnosti koje bi mogli organizirati tijekom ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti.

Primjerice, provođenje anketa među lokalnim stanovnicima kako bi se identificirali izazovi i želje za korištenjem javnog prostora i načina na koji se stanovnici kreću te organiziranje „natjecanja u selfijima“ na društvenim medijima kako bi se stanovnici potaknuli da objavljuju svoje slike koristeći ekološki prihvatljive mogućnosti prijevoza.

Cijeli popis naučenih lekcija, koje vam može poslužiti kao inspiracija, dostupan je OVDJE.

Više informacija o ovogodišnjem Europskom tjednu mobilnosti može se pronaći na poveznici 1 i poveznici 2.

Izvor: civitas.eu

Povratak