20. 5. 2020. | Dobra praksa iz EU

76 primjera dobrih praksi o sudjelovanju građana i dionika u procesu SUMP-a

Konzorcij e-smartec, u koji je uključena i mreža Polis, udružio je napore u prikupljanju 76 lokalnih i međunarodnih primjera dobre prakse o sudjelovanju građana i dionika u planovima održive urbane mobilnosti (SUMP).

Želeći se suočiti s izazovima zaštite okoliša povezanima s prometnim zagušenjem i zagađivanjem zraka, e-smartec predlaže da se prati svaki korak planiranja mobilnosti uz primjenu ciljanih marketinških tehnika za povezivanje odluka odozdo prema gore i odozgo prema dolje.

Zbirka dobrih praksi koristit će se za pružanje prilagođenih smjernica dionicima u šest projektnih regija: Središnja Makedonija, zapadni Midlands, Lazio, regija samouprava Bratislava, Venlo i država Hessen.

Ove godine, e-smartec planira organizirati šest praktičnih treninga i šest plenarnih sastanaka dionika kako bi se poboljšao razvoj SUMP-a. Donositelji politika i akademici koristit će znanje o različitim projektima financiranim iz Europske unije koje je sažeto ovdje.

Prvi izvještaj opisuje 32 primjera dobre prakse koji dolaze iz šest područja projekta, a drugi je izvještaj suvremena kompilacija fokusirana na 44 primjera dobre prakse koji su prikupljeni izvan spomenutih projektnih regija. Svi su bili usredotočeni na to kako su regije i gradovi u Europi uspješno koristili kreativne tehnike marketinga i angažmana, kako bi uključili građane i dionike u proces SUMP-a.

Više o konzorciju e-smartec pogledajte ovdje.

Izvor: polisnetwork.eu

Povratak