7. 7. 2015. | Aktivnosti članova

Aplikacija za mobilne uređaje Bike Rijeka osvojila 2. mjesto na festivalu Tourmap 2015.

Prema odabiru stručnog žirija, aplikacija za mobilne uređaje Bike Rijeka osvojila je 2. mjesto u kategoriji "Electronic maps and travel guides", tj. elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.

Cilj Tourmap festivala je usporediti i izdvojiti najbolje mape i vodiče iz cijeloga svijeta. Odluka stručnog žirija pri izboru najboljih proizvoda ovisi o nekoliko stavki: prvi dojam (subjektivni dojam o proizvodu na prvi pogled), kartografska kvaliteta (čitljivost, transparentnost, jasnoća kataloga i indeksa), ažurne informacije i njihov prikladan izbor u skladu s ciljanim korisnikom, prikladnost, ispravnost i relevantnost tekstova, fotografija i slika te praktičnost s tehničke strane.

Projekt Biciklističke transverzale Riječkog prstena i aplikacija Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije destinacije Riječkog prstena, a objedinjavaju postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena – biciklističku transverzalu.

Mobilna aplikacija Bike Rijeka objedinjava četrdesetak biciklističkih staza koje se protežu kroz 8 gradova i općina Riječkog prstena: Rijeku, Kastav, Klanu, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrenu i Bakar. Najveća je pažnja posvećena prikazu staza i navigacija po njima, a staze se mogu birati po težini ili jednostavno prema lokaciji na karti.

Mobilna aplikacija objedinjava 40-ak biciklitičkih staza Rijeke i okolice Navigacija stazom, osim same putanje, prikazuje i statistiku vožnje, vrijeme vožnje, prijeđenu udaljenost i brzinu. Tijekom vožnje, na Google karti prikazane su i atrakcije uz koje se prolazi, moguće je pronaći kontakt informacije o ugostiteljskim objektima, smještaju te ostale pomoćne servise.

Uz kreativnu agenciju Molekula, u realizaciji projekta sudjelovale su Turistička zajednica grada Rijeke i Riječkog prstena – Grada Bakra, Općine Čavli, Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Kostrena, Grada Kraljevice, Općine Jelenje te Općina Klana. Projekt je također prepoznat i sufinanciran od strane Hrvatske turističke zajednice.

/// Više o mobilnoj aplikaciji Bike Rijeka pogledajte na sljedećem linku: http://bikerijeka.com/

Povratak