6. 3. 2018. | Dobra praksa iz EU

Autonomna vozila: utjecaj na promjenu vizije urbanističkog planiranja

U suvremenim gradovima ogromne količine prostora posvećuju se cestama i parkiralištima. Otvaranjem novih mogućnosti za smanjenje prometne gužve, autonomna vozila postaju sve aktualnija tema u području urbanističkog planiranja.

Korištenje autonomnih vozila može povećati broj osoba koje dijele jedno vozilo, smanjujući tako broj vozila koje se koriste na cesti. Isto tako, takva vozila mogu potaknuti ljude da više putuju.

No ono što treba izbjeći jest ˝još jedan oblik zagušenja – onaj s autonomnim vozilima˝, naglašava William Riggs sa Sveučilišta u San Franciscu. Rješenja za taj potencijalni problem neki gradovi su riješili na sljedeći način: uvedene su različite sheme za naplatu zagušenja; neki počinju plaćati pristup ograničenim prostorima kao što su zračne luke i slično.

Što je s utjecajem na javni prijevoz? Istraživanje koje je proveo UC Davis pokazalo je da se među korisnicima Ubera i Lyfta u Americi smanjilo korištenje autobusa za 6% i željeznice za 3%. Jeftinija vožnja autonomnim vozilima privlači sve više ljudi što može utjecati na manje investiranje u javni prijevoz. Ovaj problem bi se riješio uvođenjem autonomnih vozila samo u gusto naseljenim gradovima.

Mogućnost vožnje autonomnim vozilima već je uvedena u nekim američkim državama. Primjerice, Kalifornija je bila prva američka savezna država koja je još 2014. dozvolila testiranje autonomnih automobila na javnim cestama. U veljači 2018. kalifornijski Odjel za motorna vozila donio je propise koji omogućuju vožnju autonomnim vozilima bez fizički prisutne osobe. Umjesto rezervnog vozača u samom automobilu bit će dozvoljeno nadgledanje vozila na daljinu, uz posebnog operatera koji će kontinuirano nadzirati autonomnu vožnju.

Izvor: medium.com

Povratak