6. 9. 2019. | Dobra praksa iz EU

Biciklizam je postao sastavni dio nizozemske klimatske politike!

S ciljem rješavanja sve veće opasnosti od klimatskih promjena, nizozemska vlada predstavila je svoj Klimatski sporazum, koji uključuje biciklizam kao sastavni element.

Temperature u Nizozemskoj ovog su lipnja dosegnule vrhunac (40,7 ° C – dva stupnja više nego prethodni rekord iz 1944. godine). Klimatolozi se slažu kako će se takve vremenske krajnosti u budućnosti povećati te će biti ozbiljnije nego ranije. Nizozemska također podržava cilj ekonomije bez ugljika do 2050. godine i lobirat će u Europskoj uniji za postizanje 55%-tne razine CO2 do 2030. godine.

Ključne odluke bitne za biciklizam koje proizlaze iz Klimatskog sporazuma su:

  • 75 milijuna eura za parkinge za bicikle – Kako bi se osiguralo da je javni prijevoz atraktivna opcija mobilnosti, ključno je uložiti u omogućavanje nesmetanog prelaska s bicikla na vlak. Ova sredstva koriste se za dodatne paarkinge za bicikle na čvorištima javnog prijevoza;
  • Biciklizam postaje strukturni element vladine politike – Bicikl je važan dio prostorne i mobilne politike. Najkasnije od 2030. (kada počinje Fond za mobilnost) bicikl više neće biti ovisan o slučajnom proračunu nacionalne vlade.
  • Poticanje odlaska na posao biciklom – Poslodavci trebaju poticati zaposlenike da putuju na ekološki prihvatljive načine, tj. biciklom.
  • Kombiniranje biciklističkih i većih infrastrukturnih projekata – U bliskoj budućnosti će se u Nizozemskoj provoditi mnogo velikih infrastrukturnih projekata koje bi trebalo iskoristiti za olakšavanje biciklizma, primjerice razvojem biciklističke staze prilikom obnove mosta. Nedavne visoke  naglašava kako je potrebno napraviti biciklističke staze otporne na klimu. Oštećenja na biciklističkoj infrastrukturi mogu se otkloniti učinkovitijim i promišljenim rješenjima.
  • Gradska logistika s teretnim biciklima – U kontekstu gradske logistike s nultom emisijom, sporazum ističe potencijal dostave teretnim biciklima. Teretni bicikli mogu zamijeniti kombije u gradskim područjima za mnoge vrste tereta i zato je od presudne važnosti da gradovi razviju rute po kojima se teretni bicikli mogu brzo kretati, a da ne predstavljaju rizik niti sebi niti drugima. Logistika tereta također treba središta za prijevoz tereta te unutarnje gradske lokacije za utovar i istovar tereta.

 

Nizozemska biciklistička udruga i član EFC-a Fietsersbond zadovoljni su zaključcima klimatskog sporazuma i priznanjem da je biciklizam postao sastavni dio sustava mobilnosti u Nizozemskoj. Prema Fietsersbondu: „Zalagali smo se za promociju bicikla kao neizostavne veze u našem sustavu mobilnosti. I to se dogodilo. Najviše opipljiv rezultat je 75 milijuna eura za parkinge za bicikle na čvorištima javnog prijevoza.”

Tekst klimatskog sporazuma (na nizozemskom jeziku) dostupan je na sljedećoj povezcnici: https://www.klimaatakkoord.nl/documenten/publicaties/2019/06/28/klimaat

Izvor: eltis.org
Slika: unspalsh.com

Povratak