7. 9. 2023. | Događanja

Bruxelles uvodi jednu aplikaciju za sve lokalne usluge mobilnosti

Floya je najnovija mobilna aplikacija Grada Bruxellesa i bit će zanimljiva i stanovnicima i posjetiteljima belgijske prijestolnice. Aplikacija donosi integraciju mobilnosti kao usluge (MaaS) kombinirajući sve prijevozne usluge, javne i privatne, na jednom prikladnom mjestu – pametnom telefonu.

Dva poslovna subjekta koja stoje iza razvoja digitalnog alata su STIB-MIVB, lokalni operater javnog prijevoza i Brussels Mobility. Udružili su napore da kako pružili fleksibilnost i brzu reakciju kako bi zadovoljili potrebe korisnika za mobilnošću, ali i kako bi ih potaknuli da napuste svoje automobile i odluče se za druge načine kretanja nakon što vide raznolikost dostupnih opcija.

Nema potrebe za 10 aplikacija za mobilnost na vašem telefonu

Floya korisnicima omogućuje planiranje, rezerviranje i plaćanje različitih načina prijevoza u Bruxellesu. Trenutno uključuje četiri operatera javnog prijevoza (metro, tramvaji, autobusi i vlakovi), kao i nekoliko zajedničkih usluga skutera, bicikala i automobila. Također omogućuje otključavanje zajedničkih mobilnih uređaja nakon plaćanja i daje informacije o smetnjama ili zaobilaznicama na putu, predlažući alternativne rute.

Kao takva, nova aplikacija je nadogradnja ili proširenje aplikacije STIB-MIVB, jer sada pametno izračunava i predlaže opcije i iz privatnog sektora – a sve s ciljem predstavljanja usluga mobilnosti Bruxellesa kao jednog integriranog ekosustava, bez obzira na gospodarski cilj svojih podružnica.

Mobilnost se neprestano razvija u Bruxellesu pa je obećanje da će se i Floya stalno poboljšavati. Puno novih značajki je na putu, što će korisnicima dati još više mogućnosti.

Izvor: themayor.eu

Povratak