7. 12. 2020. | Dobra praksa iz EU

cities.multimodal pokreće seriju webinara "Promijenite svoj(e) način(e) - prema vitalnim gradovima u regiji Baltičkog mora"

Kako možemo transformirati svoja urbana područja iz prostora u kojima dominiraju automobili u prostore za ljude? Možemo li podržati promjenu ponašanja građana u kretanju pružanjem multimodalne infrastrukture i mogućnosti? I kako možemo zajedno sa svojim građanima stvoriti gradski prostor za sve? To su bila vodeća pitanja kojima se bavio projekt cities.multimodal  (INTERREG BSR program 2017.-2021.), uključujući 10 gradova oko Baltičkog mora, kao i brojne stručne partnere. Kako bi predstavio rezultate projekta, cities.multimodal pokreće seriju webinara "Promijenite svoj(e) način(e) - prema vitalnim gradovima (eng. liveable cities) u regiji Baltičkog mora (BSR)". Ova serija webinara predstavlja četiri tematske sesije, uključujući primjere iz gradova, rasprave i prostor za razmjenu.

Prva sesija webinara “Ko-stvaranje urbanog prostora – testiranje koncepta žive ulice u regiji Baltičkog mora” održat će se 10. prosinca od 9: 30 do 11: 00 sati. Vodećeg partnera na projektu Hanseatic City of Rostock predstavljat će Lisa Wiechmann, koja će predstaviti koncept žive ulice i svrhu koji je služio u gradovima koji su sudjelovali u projektu. Magdalena Szymanska iz grada Gdanjska i Kaspar Alev iz grada Tartua predstavit će iskustva svojih gradova u organizaciji Živih ulica. U panel diskusiji, voditeljima će se pridružiti Michael Abraham iz Tehničkog sveučilišta u Berlinu, partner zadužen za evaluaciju.

Počevši od siječnja 2021. godine, serija će se nastaviti s tri webinara koja pokrivaju sudjelovanje građana i kampanje, upravljanje mobilnošću s različitim skupinama dionika i točkama mobilnosti.

Ovdje možete naći raspored:
  • 10. prosinca 2020: Vraćanje urbanog prostora – ispitivanje živih ulica ( eng. Living Streets) u BSR-u / Program rada / Prijava na webinar
  • Siječanj 2021: Uključivanje građana – Ispitivanje inovativnih načina sudjelovanja
  • Veljača 2021: Prekidanje loših navika – Povećanje multimodalnosti kroz upravljanje mobilnošću
  • Ožujak 2021: Multimodalnost učinjena vidljivom – točke mobilnosti u gradovima regije Baltičkog mora

 

Više informacija o projektu cities.multimodal i seriji webinara pogledajte na sljedećoj poveznici: https://www.cities-multimodal.eu/

Izvor: civitas.eu

Povratak