25. 1. 2019. | Najava

CIVITAS Forum 2019.

Konferencija CIVITAS Foruma ove će se godine održati u austrijskom Grazu od 2. do 4. listopada. Sedamnaesti po redu europski događaj održive mobilnosti ponovno će okupiti CIVITAS zajednicu iz cijele Europe i šire. Izbor Graza za domaćina Foruma nešto je kao povratak kući - naime, prvi forum održan je u Grazu 2003. godine.

Malo o Grazu

Graz je drugi po veličini grad u Austriji i glavni grad Štajerske. Ima dugu povijest kao član CIVITAS-a i za ugradnju održivih ideja u svoj urbani razvoj i prometne sustave. Uz jednu od najvećih pješačkih zona u Europi, grad je uveo vlastiti intermodalni sustav čvorišta i bio je jedan od prvih implementatora biciklističkih staza i sustava upravljanja parkiranjem.

Laboratorij za urbanu mobilnost koji je pokrenut 2017. godine potiče rješenja za sustavnu mobilnost u kombinaciji s e-mobilnošću i drugim rješenjima za održivu mobilnost u funkcionalnom urbanom području grada Graza.

Posljednjih godina Graz je sudjelovao u CIVITAS projektima SMARTSET (2013-2016) i NOVELOG (2015-2018).

Poslušajte o inovacijama mobilnosti u Grazu i otkrijte zašto je drugi po veličini grad u Austriji idealan domaćin ovogodišnjeg Foruma > https://www.youtube.com/watch?v=7bDo6iVrqlw

Više informacija o CIVITAS Forumu 2019. bit će objavljeno uskoro.

Povratak