25. 1. 2019. | Edukacija

Europska ljetna škola o sigurnosti na cestama 2019.

Jeste li profesionalac koji se bavi pitanjima sigurnosti na cestama i mobilnosti? Želite li proširiti svoju stručnost u ovom području i učiti iz primjera drugih zemalja? Ovaj petodnevni tečaj, koji se održava od 26.- 30 kolovoza 2019. godine u belgijskom gradu Mechelenu predstavit će integrirani pristup sigurnosti na cestama, temeljen na dobrim primjerima iz europskih zemalja, s velikim mogućnostima umrežavanja i razmjene znanja.

Napredak u cestovnoj sigurnosti u Europskoj uniji stagnirao je posljednje četiri godine. Samo hitne mjere smanjit će 500 smrtnih slučajeva svaki tjedan na cestama EU-a. Pristup Sigurnog sustava međunarodno se smatra najboljom praksom u sigurnosti na cestama. U Europskoj ljetnoj školi za sigurnost cestovnog prometa savjetujemo vam kako uspješno implementirati ovu strategiju u vašoj zemlji ili regiji.

Teme:

– pokazatelji sigurnosti na cestama
– obrazovanje i podizanje svijesti
– infrastruktura
– ovrha
– europski okvir
– rizične skupine
– nacionalne i međunarodne strategije
– politika temeljna na podacima

Tko bi trebao pohađati?

Europska ljetna škola o sigurnosti na cestama 2019. namijenjena je stručnjacima koji se bave pitanjima sigurnosti na cestama i mobilnosti te žele proširiti svoje znanje i stručnost u ovom području: osoblje nacionalnih, regionalnih ili lokalnih vlasti, interesne skupine za sigurnost na cestama, policija, odjeli za prostorno planiranje i cestovnu infrastrukturu, članovi savjetodavnih odbora, inženjerske službe, poduzeća javnog prijevoza, cestovne uprave, istraživači….

Europska ljetna škola o sigurnosti na cestama 2019. inicijativa je flamanske zaklade za prometna znanja (VSV), Instituta za prometna istraživanja (IMOB) Sveučilišta Hasselt, Europskog vijeća za sigurnost prometa (ETSC), mreže Polis i GB sigurnosti na cestama.

* Više o ljetnoj školi saznajte na sljedećoj poveznici: https://www.roadsafetysummerschool.be/

Povratak