11. 6. 2021. | Događanja

CIVITAS Forum 2021. - prijavite se na jedan od najvećih ovogodišnjih događaja u području održive mobilnosti!

Otvorene su prijave za CIVITAS Forum 2021., koji će se održati 20. i 21. listopada u Aachenu (Njemačka). Ovogodišnji dvodnevni događaj koristit će mješoviti (hibridni) format, kombinirajući aktivnosti uživo i online. 18. izdanje najvećeg događaja Inicijative CIVITAS usredotočit će se na "Pametne rute prema klimatski neutralnim gradovima" što se nadovezuje na misiju Europske komisije da stvori 20 pametnih i klimatski neutralnih gradova do 2030. godine. Konferencija će okupiti vodeće stručnjake za mobilnost iz cijele Europe i šire kako bi razgovarali o najvažnijim temama u području održivog prometa.

Koja je uloga mobilnosti i prijevoza u postizanju klimatske neutralnosti? Kako se pametna mobilnost i klimatski neutralna mobilnost međusobno povezuju? A što treba lokalnim vlastima – od privatnog sektora, Europske komisije i međusobno – da bi pametni i klimatski neutralni gradovi postali stvarnost? Sudjelujte na Forumu i potražite odgovore na ova pitanja te se upoznajte s brojnim inispirativnim pričama o pametnoj, inkluzivnoj i održivoj mobilnosti.

Forum također pruža priliku za razmjenu i povezivanje s predstavnicima gradova, kreatorima politika, stručnjacima, gradskim planerima, organizacijama civilnog društva i predstavnicima akademske zajednice.

Achen, grad od 250.ooo ljudi,  dom je nekoliko sveučilišta, istraživačkih instituta, tehnoloških tvrtki i novoosnovanih poduzeća,  posvećen razvoju rješenja čiste mobilnosti za svoje građane. Otkako se 2011. godine pridružio CIVITAS-u, grad se u projektima oslanjao na ovo znanstveno i poduzetničko znanje te sudjelovao u Političkom savjetodavnom odboru CIVITAS-a. To je kulminiralo glavnom nagradom za CIVITAS Legacy Award 2020.

Od stupanja na dužnost prošle godine, Sibylle Keupen, prva žena gradonačelnica Aachena, usredotočila se na čistu mobilnost, uklanjanje parkirališta za veći javni prostor, infrastrukturu za pješačenje, biciklistički promet i više zelenila u gradu. Dugogodišnji angažman u zajednici CIVITAS, sudjelovanje u drugim programima koje financira EU te politička predanost održivoj mobilnosti, čine Aachen idealnim domaćinom.

PRIJAVITE SE I BUDITE INFORMIRANI!

Svoje sudjelovanje na Forumu prijavite OVDJE.

Za više informacija o domaćinu te samom događanju posjetite https://civitas.eu/forum2021
Detaljnije informacije i program bit će dostupni uskoro.

Najnovije vijesti pratite koristeći hashtag #CIVITAS2021 na društvenim mrežama!

Sudjelovanje na Forumu je besplatno i savršena prilika za sve koji su zaljubljeni u mobilnost, inovacije i održivost!

Izvor: civitas.eu

Povratak