10. 6. 2021. | Dobra praksa iz EU

Nova inicijativa za urbanu mobilnost: Pet konzultacijskih radionica za dionike u lipnju

Glavna uprava Europske komisije za mobilnost i promet (DG MOVE) u razdoblju od 14. do 28. lipnja / juna organizira pet konzultacijskih radionica o novoj Inicijativi za urbanu mobilnost.

U skladu s prioritetima Europskog zelenog plana i  Strategije održive i pametne mobilnosti, promet – uključujući gradsku mobilnost – trebao bi postati drastično manje zagađujući te se podvrgnuti dvostrukim izazovima zelene i digitalne tranzicije, kako bi se izgradio otporan i održiv prometni sustav za buduće generacije.
Nova Inicijativa urbane mobilnosti Europske komisije, koja je trenutno u pripremi, operacionalizirat će ove ciljeve predlažući akcije potrebne za rješavanje uobičajenih izazova urbane mobilnosti, poput zagađenja, zagušenja, pristupačnosti i sigurnosti na gradskim prometnicama, poboljšavajući tako kvalitetu života ljudi.
U okviru procesa savjetovanja o svojoj novoj inicijativi, Glavna uprava Europske komisije za mobilnost i promet organizira pet konzultacijskih radionica o temama od interesa za relevantne dionike i širu javnost:
  • 14. lipnja 14: 00–16: 00: Konzultacijska radionica o novoj inicijativi EU-a za urbanu mobilnost za lokalne i regionalne vlasti, civilno društvo i širu javnost, uključujući političke predstavnike (samo na poziv), organizirano u suradnji s Europskim odborom regija – PRIJAVA
  • 15. lipnja 14: 00–16: 00: Konzultacijska radionica o novoj EU inicijativi za gradsku mobilnost za predstavnike Stručne skupine za gradsku mobilnost država članica (EGUM)
  • 21. lipnja 14: 30–16: 30: Konzultacijska radionica o novoj inicijativi EU-a za urbanu mobilnost: Gradski teretni prijevoz i logistika – PRIJAVA
  • 24. lipnja, 10: 00–12: 00: Konzultacijska radionica o novoj inicijativi EU-a za urbanu mobilnost: Planovi održive urbane mobilnosti (SUMP) i upravljanje mobilnošću – PRIJAVA
  • 28. lipnja, 10: 00–12: 00: Konzultacijska radionica o novoj inicijativi EU-a za gradsku mobilnost: Propisi o pristupu gradskim vozilima (UVAR) – PRIJAVA

 

Radionice omogućuju praktičarima urbane mobilnosti, dionicima i javnosti da kažu svoje mišljenje o politici i prioritetima na europskoj razini te o konkretnim akcijama koje će biti uključene u novu Inicijativu za urbanu mobilnost, a koja bi trebala biti objavljena do kraja 2021. godine.

Izvor: civitas.eu

Povratak