23. 3. 2021. | Dobra praksa iz EU

Europska komisija objavila finaliste nagrada za održivu urbanu mobilnost!

Sve nagrade prepoznaju izvanredne aktivnosti provedene tijekom 2020. godine. Nagrade EUROPEANMOBILITYWEEK predstavljaju male i srednje velike gradove koji promiču održivu urbanu mobilnost tijekom tjedna mobilnosti od 16. do 22. rujna. Nagrada SUMP nagrađuje izvrsnost u planiranju održive urbane mobilnosti, a Nagrada za sigurnost na cestama slavi izvanredne mjere sigurnosti na gradskim prometnicama. Godišnja tema svih nagrada bila je ‘Mobilnost s nula emisija za sve’.

Gradove koji su ušli u uži izbor odabralo je neovisno povjerenstvo stručnjaka za mobilnost i promet, a četiri pobjednika bit će objavljena tijekom online dodjele nagrada koja će se održati 19. travnja 2021. u 15:00 – 16:00 CET. Za više informacija i prijavu za ceremoniju posjetite sljedeću  poveznicu: https://mobilityweek.eu/award-ceremony-2021

Nagrade EUROPEANMOBILITYWEEK 2020

  • Finalisti za nagradu EUROPEANMOBILITYWEEK 2020 za veće gradove (više od 100 000 stanovnika) su: Granada (Španjolska),  Mönchengladbach (Njemačka) i Sofija (Bugarska).
  • Finalisti za nagradu EUROPEANMOBILITYWEEK 2020 za manje gradove (manje od 100 000 stanovnika) su: Bruck an der Leitha (Austrija), Lilienthal (Njemačka) i Nea Moudania (Grčka).

 

9. nagrada SUMP

  • Finalisti za nagradu za održivo planiranje urbane mobilnosti su: Beograd (Srbija), Bilbao (Španjolska) i Uprava za veću mobilnost Grenoblea (SMMAG) za SUMP Grenoble-Alpes (Francuska).

 

Europska nagrada za sigurnost na cestama

  • Finalisti drugog izdanja EU nagrade za sigurnost gradskih prometnica su: Bilbao (Španjolska), Heraklion (Grčka) i Quart de Poblet (Španjolska).

 

Više informacija o finalistima pogledajte OVDJE.

 

Povratak