15. 10. 2019. | Dobra praksa iz EU

Europska komisija pokrenula javno internetsko savjetovanje o urbanoj mobilnosti

Europska komisija poziva relevantne dionike da daju svoj doprinos savjetovanju, kako bi pružili uvid o tome je li politika mobilnosti u Europskoj uniji izvedena kako je planirano i kako bi utvrdili područja koja politika ne rješava. Savjetovanje je otvoreno do 4. prosinca 2019. godine.

Europska komisija je 2013. godine predstavila radni paket urbane mobilnosti (eng. Urban Mobility Package) koji podupire misiju povećanja urbane mobilnosti uz smanjenje zagušenja, nesreća i zagađenja. Za postizanje ovih ciljeva navedeni su prijedlozi za relevantno djelovanje na lokalnoj razini, na razini država članica te na razini EU-a.

Od svog osnutka, nekoliko je događaja imalo izravne i neizravne učinke na urbanu mobilnost. To je zahtijevalo ocjenu izvornog okvira paketa urbane mobilnosti, kako bi se utvrdila podobnost za izazove nakon 2020. godine. Stoga je Europska komisija objavila javno internetsko savjetovanje radi dobivanja povratnih informacija od relevantnih dionika.

Glavni identificirani dionici uključuju gradove i njihove mreže, dionike aktivne u područjima mobilnosti u gradovima i sigurnosti na cestama, državnu i lokalnu upravu, građane koji žive u gradovima, kao i Odbor regija.

Internetskom savjetovanju možete pristupiti OVDJE.

/// Za više informacija posjetite web stranicu Komisije.

Izvor: eltis.org

Povratak