30. 9. 2022. | Događanja

Europski tjedan regija i gradova 2022.

​​Dvadeseto izdanje Europskog tjedna regija i gradova (#EURegionsWeek) održat će se od 10. do 13. listopada 2022. pod geslom „Novi izazovi za europsku koheziju". Teme ovogodišnjeg izdanja obuhvaćaju zelenu i digitalnu tranziciju, teritorijalnu koheziju i osnaživanje mladih, pri čemu se posebna pozornost posvećuje ulozi kohezijske politike u održivom oporavku Europe kao najdjelotvornijeg instrumenta solidarnosti u okviru odgovora na izvanredne situacije i posljedice kriza.

Dvadesetu će obljetnicu obilježiti radionice na visokoj razini, svjedočanstva i izložbe, a povijest događanja bit će sažeta kroz ilustrativnu kronologiju. Nadalje, planiraju se sastanci na visokoj razini kako bi se sudionicima izrazila dobrodošlica u Bruxelles, pri čemu će se na kreativan način kombinirati sudjelovanje na internetu i na licu mjesta.

Više od 1.000 govornika iz cijele EU i šire održat će riječ tijekom 386 sati interaktivnih konferencija raspoređenih tijekom dana, a više od 80 video isječaka prikazat će priče i svjedočanstva o konkretnim projektima.

Pristupite događaju online kako biste vidjeli program i prijavili se za sesije.

Platformu za registraciju ne podržava Internet Explorer. Za prijavu na događaj koristite bilo koji drugi preglednik.

Za informacije posjetite web stranicu konferencije.

Povratak